Eläke

Henkilöstön eläkesuunnittelulla on vaikutusta suoraan yrityksen tulokseen.

Janne Sjöman, johtaja, suurasiakaspalvelut

Eläke

Henkilöstön eläkesuunnittelulla on vaikutusta suoraan yrityksen tulokseen.

Janne Sjöman, johtaja, suurasiakaspalvelut

Suomessa on aiempaa monimuotoisempi työeläkemaailma ja työntekijöiden eläkeiässä yhä enemmän vaihtelua. Eläkeasiat nousevat entistä vahvemmin yritysten ja organisaatioiden strategiseen suunnitteluun.

Palvelumme yrityksen eläkeasioihin

Kiinnostuitko eläkepalveluista?

  1. Jätä yhteystietosi

    Olemme sinuun yhteydessä. Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

  2. Kartoitamme tarpeesi

    Keskustelussa käymme läpi yrityksesi tilanteen ja erityisesti henkilöstön eläkeasioihin ja palkitsemiseen liittyvät tarpeet.

  3. Saat meiltä tarjouksen

    Laadimme yrityksesi tarpeiden mukaan suunnitelman henkilöstön eläköitymiselle, sopivan eläkemallin, ehdotuksen asiantuntijapalveluistamme tai tarjouksen ryhmäeläkevakuutuksesta.

Eläkkeelle oikeaan aikaan

Janne Sjöman

johtaja, suurasiakaspalvelut

Yrityksissä on tarkasteltava koko henkilöstön eläköitymistä huolella. Eri aloilla ja erilaisissa tehtävissä työntekijöiden todellinen kyky ja halu tehdä töitä saattaa vaihdella huomattavasti.

Kun yritys laatii henkilöstön eläkesuunnitelman, auttaa se työnantajaa hallitsemaan henkilöstön eläköitymistä: osaamisen siirtymistä, työkyvyttömyysriskejä, kuluja ja vaikutuksia tuottavuuteen.

Eläkesuunnitelmaan voi kuulua erilaisia ikäohjelmia, joiden avulla pystytään tarvittaessa aikaistamaan tai lykkäämään eri henkilöstöryhmien eläkkeelle siirtymistä. Samalla varmistetaan, että työssä jaksetaan tarpeeksi pitkään.

Myös yrittäjän kannattaa miettiä oman eläketurvansa täydentämistä, sillä useimmille yrittäjille lakisääteinen eläke kuitenkaan riitä tarjoamaan totuttua elintasoa eläkevuosiksi.

Jätä yhteydenottopyyntö

.

Osaatko arvioida oman eläkkeesi määrän?

Eläketurvakeskuksen tekemän kyselyn mukaan vain 47 prosenttia eläkeikää lähestyvistä osaa arvioida oman eläkkeensä määrän1. Lakisääteinen eläke riittää harvalle takaamaan haluttua toimeentuloa eläkeajalla.

Työeläke karttuu kaikista työuran aikana tehdyistä töistä. Eläkettä karttuu 1,5 prosenttia vuodessa. Mitä pidemmän työuran tekee, sitä suurempi on lopullinen eläke.

Eläkkeelle siirtymistä harkitseva voi kasvattaa eläkettään niin kutsutulla lykkäyskorotuksella. Se tarkoittaa työskentelyn jatkamista oman alimman eläkeiän jälkeen.

Omaan eläkeaikaan on lisäksi järkevä varautua säästämällä ja sijoittamalla.

Katso oheisella laskurilla arvio eläkkeesi määrästä ja paljonko tarvitsisit lisäsäästöjä saavuttaaksesi haluamasi elintason.

1 54–62 -vuotiaat. Eläketietous, taloudellisten kannustimien vaikuttavuus ja eläkeaikeet, Eläketurvakeskuksen tutkimuksia 01/2018

Asenteet lisäeläkettä kohtaan ovat muuttu­neet, kun eläköityneitä työn­teki­jöitämme on käynyt kertomassa, miten mukavaa väljyyttä ekstrasumma tuo budjettiin.

Pelloplast Oy:n toimitusjohtaja Tero Lassila. Artikkelista Palkinto tai puskuri.

Lue artikkeli

 

Katso yhteyshenkilöt alueellasi

Pääkaupunkiseutu     Muu Suomi