Vaihtoehtoiset sijoitukset

Hyödynnä markkinoiden kaikki mahdollisuudet

Houkuttelevaa tuottopotentiaalia vaihtoehtoisista sijoituksista

Perinteinen sijoitussalkku koostuu osake- ja korkosijoituksista, mutta yhä useampi sijoittaja hakee hajautushyötyjä vaihtoehtoisten sijoitusten parista. Vaihtoehtoisten sijoitusten edellytys on kärsivällisyys, mikä mahdollistaa sijoittajalle paremman tuoton.

Yleinen korkotaso on matalalla ja turvallisiksi miellettyjen korkosijoitusten tuotto-odotukset ovat paikoin jopa negatiiviset. Monet vaihtoehtoiset sijoitukset tarjoavat houkuttelevaa tuottoa osakkeita maltillisemmalla riskillä.

Yleinen korkotaso on matalalla ja turvallisiksi miellettyjen korkosijoitusten tuotto-odotukset ovat paikoin jopa negatiiviset. Monet vaihtoehtoiset sijoitukset tarjoavat houkuttelevaa tuottoa osakkeita maltillisemmalla riskillä.

Mitä vaihtoehtoiset sijoitukset ovat?

Vaihtoehtoiset sijoitukset on valtavirrasta poikkeava ja laaja omaisuusluokka, joka tarkoittaa mm. kiinteistösijoituksia, infrastruktuurihankkeita, erilaisia lainoja (private credit, private debt) suoria yrityslainoja ja pääomarahastoja (private equity).

Vaihtoehtoisten sijoitusten ominaispiirteitä ovat pitkä sijoitushorisontti, rahojen sitoutuminen vaiheittain ja rajoitettu likviditeetti.

 • Yleinen korkotaso on matalalla ja turvallisiksi miellettyjen korkosijoitusten tuotto-odotukset ovat paikoin jopa negatiiviset.
 • Monet vaihtoehtoiset sijoitukset tarjoavat houkuttelevaa tuottoa osakkeita maltillisemmalla riskillä.
 • Tarjoavat pääsyn kohteisiin, jotka eivät muuten ole yksityissijoittajan saatavilla.

 

Kenelle sijoituskohteet sopivat?

Perinteisesti institutionaalisten sijoittajien käytössä ollut vaihtoehtoisten sijoitusten omaisuusluokka on nykyään yhä useammin tarjolla myös pitkäjänteisille yksityissijoittajille.

 • Sijoittajalle, joka on valmis osta ja pidä -sijoitukseen ja hyväksyy pidemmän sijoitushorisontin.
 • Kärsivällisille sijoittajille, jotka saavat mahdollisuuden parempaan tuottoon sen vuoksi, etteivät he tarvitse päivittäistä likviditeettiä sijoituksilleen.
 • Sijoittajalle, joka hakee hajautushyötyjä salkkuunsa.

 

Kiinnostuitko?

 1. Jätä yhteystietosi oheiselle lomakkeelle

  Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

 2. Kartoitamme tarpeesi

  Käymme läpi tilanteesi ja kartoitamme sijoittamiseen liittyvät tarpeet.

 3. Sovimme jatkosta

  Keskusteltuamme kanssasi osaamme tarjota sinun tilanteeseesi sopivat sijoittamisen palvelut.