Mandatum Life yhteistyössä Bocuse d’Or -kilpailija Mikko Kaukosen kanssa

15.10.2020

Maailman parhaat kokit ottavat 15.-16.10 Tallinnassa mittaa toisistaan legendaarisen Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailussa. Mandatum Life on tukijana mukana, kun Mikko Kaukonen joukkueineen tavoittelee kilpailussa palkintosijaa.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu. Se on järjestetty vuodesta 1987 alkaen. Euroopan osakilpailussa Tallinnassa Suomea edustaa tänään ja huomenna keittiömestari Mikko Kaukonen. Hänen assistenttinaan toimii Anni Peräkylä ja valmentajana Heikki Liekola. Karsinnan kymmenen parasta joukkuetta jatkavat kesäkuussa 2021 Lyonissa pidettävään finaaliin.

Mikko Kaukosella on useiden vuosien kokemus huipputason kokkauksesta muun muassa Michelin-tähtiravintola Olossa, Groteskissa sekä Havisissa. Kaukonen valittiin vuoden kokiksi vuonna 2019 hänen työskennellessään Food Camp Finlandissa. Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi hän pääsi voitettuaan lokakuussa 2019 järjestetyn karsintakilpailun.

Euroopan osakilpailussa kuukausien intensiivisen harjoittelun jälkeen kilpailijoilla on 5 tuntia ja 35 minuuttia aikaa valmistaa kilpailuannoksensa. Pakolliset raaka-aineet ovat virolainen viiriäinen ja viiriäisenmuna, joiden ympärille rakennetaan tuomaristolle esiteltävä kilpailuruoka. Vadin lisäkkeiden, viiriäisen munaa lukuun ottamatta, on oltava vegaanisia. Lautasilla tarjoiltavissa annoksissa pääraaka-aineena on virolainen monni.

Suomen joukkue kilpailee perjantaina 16.10. klo 8.50-15.10. Tulokset julkistetaan 16.10. klo 17 alkaen. Kilpailua voi seurata osoitteessa www.bocusedor.com.

_8501466-Web_JPG.jpg
Keittiömestari Mikko Kaukonen assistenttinsa Anni Peräkylän kanssa.
Kuva: Santeri Stenvall