Älä jätä säästöjäsi makaamaan

Mandatum Lifen Sijoitusvakuutus yhdistää säästämisen ja henkivakuutusturvan. Sijoitusvakuutus sopii sinulle, kun haluat säästää verotehokkaasti ja samalla huolehtia läheistesi taloudellisesta turvasta.  Sijoitusvakuutus on myös joustava, jos tavoitteesi muuttuvat matkan varrella.

Voit vaikuttaa itse sijoituksen tuottotavoitteeseen, ja tehdä valintojasi laajasta Mandatum Lifen sijoituskorien valikoimasta sekä yhteistyökumppaniemme sijoitusrahastoista. Halutessasi voit ottaa varojesi hoitoon Sijoitusten hoitopalvelun.

Helppoa ja joustavaa

  • Voit aloittaa kuukausittaisen säästämisen Sijoitusvakuutukseen vain 50 eurolla tai 2 000 euron kertasijoituksella. Sijoitusvakuutus on joustava: voit säästää enemmän tai vähemmän ja nostaa säästösi milloin tahansa.
  • Voit säästää kuukausittain suurempia tai pienempiä summia kerralla ja pitää taukoa milloin tahansa. Et sitoudu määräaikoihin.
  • Säännöllinen säästäminen hoituu kätevimmin e-Laskulla.
  • Voit valita itsellesi sopivat sijoituskohteet tai ottaa käyttöösi Sijoitusten hoitopalvelun. Sijoitusten hoitopalvelussa määrittelet vain riskitasosi ja tavoitteesi - ja me kerromme, miten säästösi kehittyvät.
  • Hoidat säästöjäsi kätevästi ja teet sijoituskohteiden muutoksia veloituksetta Mandatum Lifen verkkopalvelussa.
  • Sinun ei tarvitse ilmoittaa säästöjä verotuksessasi. Voit nostaa säästöjesi pääoman ilman verovaikutusta ja veroa maksat vasta, kun nostat tuottoa.

Pääomatuloveroa maksat vasta nostaessasi tuottoa

Sijoitusvakuutuksesta maksat pääomatuloveroa vain kertyneestä tuotosta, jos säästösumma maksetaan vakuutuksenottajana itsellesi tai lähiomaisellesi. 1.1.2015 alkaen pääomatuloveroprosentti on 30 ja pääomatulojen 30 000 euroa ylittävältä osalta 33 prosenttia.

Sijoitusvakuutuksen sisällä tehtävistä sijoituskohteiden vaihdoista ei peritä veroa.

Verotuksellisesti järkevää perintösuunnittelua

Vakuutetun kuoleman perustella maksettavat henkivakuutuskorvaukset ovat lähiomaiselle kokonaan verottomia 35 000 euroon saakka. Verovapaan ylittävä osa korvauksesta on perintöveron alaista. Jos henkivakuutuskorvaus maksetaan jollekin muulle kuin vakuutetun lähiomaiselle, se on kokonaisuudessaan veronalaista pääomatuloa.

Valitse omaan elämäntilanteeseesi sopiva tapa

Sijoitusvakuutus

Sijoitusvakuutuksessa on mukana henkivakuutus. Sen avulla huolehdit myös läheistesi taloudellisesta turvasta.

Säästätkö itseäsi vai läheisiäsi varten?

Sijoitusvakuutus

Säästösopimus

Sijoituskohteiden vaihtaminen ilman veroseuraamuksia

Kyllä

Kyllä

Pääoman nostaminen ennen tuottoa ilman verovaikutusta

Kyllä

Kyllä

Henkivakuutusturva

Kyllä. Kertyneet säästöt maksetaan henkivakuutuskorvauksena
edunsaajalle jo ennen kuolinpesän selvitystä.

Ei

Kuolemantapauksessa
 

Kuolemantapauksen perusteella lähiomaisille maksettavat henkivakuutuskorvaukset kuuluvat perintöverotuksen piiriin.

Henkivakuutuskorvausten verotusta koskee siirtymäaika 31.12.2017 asti ja siten vuoden 2017 aikana sattuneen kuolemantapauksen johdosta lähiomaisille maksetut henkivakuutuskorvaukset ovat perintöverotuksessa verovapaata tuloa 35 000 euroon asti ja puolisolle verovapaata on puolet tai vähintään 35 000 euroa korvauksen määrästä.

Muille kuin lähiomaisille maksetut henkivakuutuskorvaukset ovat veronalaista pääomatuloa.

Edunsaajan voit määrätä vapaasti ja muuttaa sitä tarvittaessa milloin tahansa.

 

Sopimus ei pääty, vaan jatkuu kuolinpesän / perillisen omistuksessa. Perintöverotuksessa sopimuksen takaisinostoarvosta vähennetään tuottoon kohdistuva laskennallinen tulovero, jolloin perintöverotuksen kohteena on sopimukseen sijoitetut varat ja niille kertynyt nettotuotto.

*)Verotusta koskevat tiedot perustuvat 1.1.2018 voimassa olevaan lainsäädäntöön. Mandatum Life ei vastaa verotukseen mahdollisesti tulevista muutoksista.

Sijoitusten hoitopalvelu Sijoitusvakuutukseen

Voit liittää Sijoitusvakuutukseesi Sijoitusten hoitopalvelun. Sinun ei tarvitse itse osallistua sijoituskohteiden valintaan, muuttamiseen tai sijoituksista huolehtimiseen. Valitset vain itsellesi sopivan riskitason viidestä sijoitusstrategialtaan erilaisesta vaihtoehdosta ja me huolehdimme varoistasi aktiivisesti kaikissa markkinatilanteissa riskitasosi huomioiden.

Pidämme sinut ajan tasalla varojesi kehittymisestä ja sijoitustesi hoitamisesta. Saat meiltä kuukausittain yhteenvedon varojesi kehittymisestä, ja lisäksi voit seurata sijoitustesi kehittymistä verkkopalvelussamme.

Tutustu tarkemmin Sijoitusvakuutukseen

Mandatum Lifen Sijoitusvakuutus sopii yksityishenkilöille aktiivisen säästämisen ja henkivakuutusturvan yhdistämiseen. Lue lisää oheisesta esitteestä sekä tuoteselosteesta.