Markkinoiden kattavimmat asiantuntijapalvelut
eläkekassoille ja -säätiöille

Tarjoamme asiantuntijapalveluita eläkekassojen ja -säätiöiden perustamiseen, hallinnointiin, taseen analysointiin sekä raportointiin liittyen. Huolehdimme myös eläkekassojen ja -säätiöiden varainhoidosta. Pitkä kokemuksemme yhdistettynä osaamiseen ja resursseihin sijoitustoiminnassa sekä riskien hallinnassa varmistaa eläkekassalle tai -säätiölle ensiluokkaiset palvelut saman katon alta.

Palvelemme eläkekassoja ja -säätiöitä niiden toiminnan kaikissa vaiheissa. Palvelumme kattaa:

 • Päivittäistoiminnot, kuten asiamiespalvelu, eläkekäsittely, vakuutustekniikka, kirjanpito, varainhoidon ja riskienhallinnan palvelut
 • Erityispalvelut, kuten sääntömuutokset, sijoitusallokaation suunnittelu, kannattavuusanalyysi, rahavirta-analyysi, riskianalyysi
 • Asiantuntija-apu eläkelaitosta perustettaessa ja yrityskauppojen yhteydessä. Tarjontamme sisältää asiantuntijapalvelut myös yrityksen eläkeasioissa.

Vakuutustekniset palvelut

Vakuutustekniset palvelumme kattavat kaikki eläkejärjestelyihin liittyvät vakuutusmatemaattiset palvelut. Näitä ovat mm.:

 • vakuutustekninen tutkimus
 • ennusteet eläkemenojen kehittymisestä
 • tilinpäätösarviot ja tarvittavat riskitarkastelut
 • vakavaraisuuslaskelmat
 • tulosanalyysit ja rahavirtalaskelmat
 • sääntömuutostarpeiden selvittely
 • sääntömuutosten taloudelliset vaikutukset

Ota yhteyttä: johtaja Katriina Hyvönen, kassa- ja säätiöasiakkuudet, puh 010 516 8345, katriina.hyvonen(at)mandatumlife.fi tai aktuaarijohtaja Piia Laaksonen, puh. 010 516 8335, piia.laaksonen(at)mandatumlife.fi

Riskienhallinnan palvelut

Tarjoamme kattavat analyysipalvelut eläkelupausten, vastuuvelan ja sijoitusvarallisuuden riskien analysoimiseksi. Analyysien lopputulokset antavat kokonaisvaltaisen näkemyksen eläkelaitoksen riskeistä ja siten muodostavat hyvän lähtökohdan sijoitustoiminnan ja riskienhallinnan suunnitteluun.

Palvelun laajuus ja tarkkuus sovitaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti huomioiden toiminnalle asetetut tavoitteet sekä olemassa olevat resurssit.

Ota yhteyttä: aktuaarijohtaja Piia Laaksonen, puh. 010 516 8335, piia.laaksonen(at)mandatumlife.fi.

Eläkekäsittely

Eläkekäsittely hoidetaan yhteistyössä Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa.  Asiakkaanamme saat joustavaa ja keskeytymätöntä palvelua sekä käyttöösi laajan asiantuntijaorganisaation.

Eläkekäsittelyn palvelut:

 • eläkkeiden laskeminen 
 • eläkepäätösten laatiminen
 • eläkkeiden maksaminen
 • eläkkeensaajien, vakuutettujen ja eläkelaitosten toimihenkilöiden neuvonta eläkeasioissa
 • työkyvyttömyyseläkeratkaisuihin ja ammatillista kuntoutusta koskeviin päätöksiin tarvittavat vakuutuslääketieteelliset arviot
 • ammatillisen kuntoutuksen suunnitteluun liittyvä neuvonta
 • asiakirjojen säilytys

Ota yhteyttä: johtaja Katriina Hyvönen, kassa- ja säätiöasiakkuudet, puh 010 516 8345, katriina.hyvonen(at)mandatumlife.fi

Ansioilmoitusliikenteen hoito

Huolehdimme eläkelaitoksen ansioilmoitusliikenteestä sekä vakuutettujen eläkeoikeuksien rekisteröinnistä. Vastaamme myös työsuhteisiin liittyvistä eläkeoikeuksien selvittelyistä. Meillä on suora yhteys Arek Oy:n hallinnoimaan ansaintajärjestelmään, minkä ansiosta vältytään kaksinkertaisilta rekisterien ylläpidoilta.

Asiakkaanamme eläkelaitos ei joudu ylläpitämään sopimuksia tai maksamaan niihin liittyviä palvelumaksuja Arekille, sillä meillä on voimassa olevat tietoturva- ja käyttöoikeussopimukset Arekin kanssa.

Huolehdimme asiakkaidemme puolesta Eläketurvakeskukselta Arekille siirtyneisiin toimintoihin liittyvien laskujen hoitamisen, valvomme laskujen oikeellisuutta ja tuotamme näistä kuluista asiakkaan tarvitsemat erittelyt. Lisäksi huolehdimme asiakkaidemme Arekin ja Eläketurvakeskuksen järjestelmien käyttöoikeuksien ylläpidosta.

Ota yhteyttä: palvelupäällikkö Tommi Toikka, puh. 010 516 8321, tommi.toikka(at)mandatumlife.fi.

Asiamiespalvelut ja juridiset palvelut

Räätälöimme asiamiespalvelumme eläkelaitoksille aina tarpeita vastaavaksi. Asiamiespalvelumme sisältää mm. seuraavat palvelut:

 • eläkelaitoksen hoidon hallinnolliset tehtävät
 • yhteydenpidon eläkekäsittelyyn, kirjanpitoon, henkilöstöhallintoon, viranomaisiin ja muihin sidosryhmiin tarpeen mukaan
 • sihteeripalvelut eläkelaitoksen hallituksen kokouksiin

Tarjoamme myös asiantuntevaa apua eläkesäätiöiden ja -kassojen hallitusten kokouksiin ja toimintakertomuksen laatimiseen

Seuraamme aktiivisesti eläke-etuja ja eläkelaitoksia koskevien lakien muutoksia ja muutoshankkeita. Tiedotamme asiakkaitamme heitä koskevista lainmuutoksista sekä avustamme tarvittaessa erilaisten lupahakemusten ja sopimusten laadinnassa. Hoidamme eläkesäätiön ja -kassan sääntöjen laatimisen ja päivityksen sekä lainopilliset selvitykset, lausunnot, neuvot ja lupahakemukset.

Tarjoamme myös toimialaan liittyvää koulutusta.

Ota yhteyttä: johtaja Katriina Hyvönen, kassa- ja säätiöasiakkuudet, puh 010 516 8345, katriina.hyvonen(at)mandatumlife.fi.

Vastuunsiirrot

Jos yritys haluaa purkaa eläkesäätiön tai -kassan tai osan siitä, Mandatum Life auttaa tarvittavien analyysien teossa ja käytännön purkutoimissa. Mandatum Life voi myös toimia vastuun vakuuttajana.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset artikkelit henkilöstön palkitsemisesta suoraan sähköpostiisi.