Vastuullinen sijoittaminen

Sijoita parempaan huomiseen

Vastuullinen sijoittaminen

Sijoita parempaan huomiseen

Tutustu ratkaisuihin

Mandatum edellyttää kaikilta sijoituskohteiltaan vastuullista toimintatapaa. Uskomme, että pitkällä aikavälillä vastuullisesti toimivat yhtiöt tuottavat sijoituskohteina paremmin suotuisampien kasvunäkymien ja ennustettavamman kustannuskehityksen ansiosta. Tutustu Mandatumin vastuullisen sijoittamisen palveluihin ja löydä kestävämpiä kohteita sijoituksillesi.

Löydä sopiva tapa sijoittaa vastuullisesti

Vastuullisen sijoittamisen politiikka

Kun sijoitat Mandatumin asiakkaana, voit luottaa, että varojasi kohdellaan vastuullisesti. Vastuullisuus on Mandatumille keskeinen osa riskienhallintaprosessia, ja olemme sitoutuneet noudattamaan YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteita.

Varallisuuden hallinointiin liittyy aina suuri vastuu - myös ilmastoa kohtaan. Ilmastoriskin tehokas hallinta on yksi sijoitustoimintamme painopisteistä, ja olemme sitoutuneet pienentämään sijoitustemme hiilijalanjälkeä yli ajan.

Alla olevasta linkistä pääset lukemaan, miten Mandatum toteuttaa ja monitoroi vastuullista sijoittamista sekä miten aiheesta raportoidaan.

 

Vastuullisen sijoittamisen politiikka

Kiinnostuitko?

  1. Jätä yhteystietosi oheiselle lomakkeelle

    Olemme sinuun yhteydessä, ja sovitaan tapaaminen. Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

  2. Kartoitamme tarpeesi

    Käymme läpi tilanteesi ja kartoitamme sijoittamiseen liittyvät tarpeet.

  3. Sovimme jatkosta

    Keskusteltuamme kanssasi osaamme tarjota sinun tilanteeseesi sopivat sijoittamisen palvelut.

Vastuullisuus on konkreettisia tekoja

YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteita noudattaen Mandatum raportoi vuosittain käyttöön otetuista vastuullisen sijoittamisen toimintatavoista ja siitä, kuinka YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteiden toteutumista on edistetty. Mandatumin Varainhoito saavutti erinomaisen A+ yleisarvosanan (Strategy & Governance) vuoden 2020 UNPRI-arvioinnissa.

Sijoitustemme hiilijalanjälki mitataan ja raportoidaan vuosittain. Vuonna 2019 sijoitusten hiilijalanjälki rahoitetuilla päästöillä mitattuna oli kokonaisuudessaan 26 prosenttia alle yleistä markkinaa kuvaavien indeksien. Sijoitusten keskimääräinen hiili-intensiteetti, joka suhteuttaa sijoituskohdeyhtiöiden päästöt vuotuiseen liikevaihtoon, pieneni edellisvuodesta 20 prosenttia.

Mandatum on osa kansainvälistä Portfolio Decarbonization Coalition (PDC) -sijoittajaverkostoa ja FINSIF:n (Finland's Sustainable Investment Forum) jäsen. PDC-verkoston tavoitteena maailmanlaajuisesti on ohjata varoja vähäpäästöisempiin yrityksiin ja kehittää menetelmiä sijoitusten hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Liittyessään verkoston jäseneksi vuonna 2015 Mandatum oli sen ensimmäinen suomalainen jäsen. FINSIF:n tavoitteena puolestaan on lisätä sijoittajien tietoisuutta vastuullisen sijoittamisen mahdollisuuksista sekä sen huomiotta jättämisen riskeistä.

Raportoimme vastuullisesta sijoittamisesta osana Sampo-konsernin yritysvastuuraporttia.

Tutustu yritysvastuuraporttiin

Mistä löytyy tulevaisuuden Apple? Kriisin keskeltä nousevat uudet sijoitusmaailman tähdet

Eletään historiallista markkinavuotta. Tämän vuoksi katseet ovat kiinnittyneet markkinoiden nopeisiin liikkeisiin ja dramaattisiin osakemarkkinoiden nousuihin ja laskuihin.

Lue artikkeli