Vastuullinen sijoittaminen

Sijoita parempaan huomiseen

Vastuullinen sijoittaminen

Sijoita parempaan huomiseen

Tutustu ratkaisuihin

Mandatum edellyttää kaikilta sijoituskohteiltaan vastuullista toimintatapaa. Uskomme, että pitkällä aikavälillä vastuullisesti toimivat yhtiöt tuottavat sijoituskohteina paremmin suotuisampien kasvunäkymien ja ennustettavamman kustannuskehityksen ansiosta. Tutustu Mandatumin vastuullisen sijoittamisen palveluihin ja löydä kestävämpiä kohteita sijoituksillesi.

Löydä sopiva tapa sijoittaa vastuullisesti

Vastuullisen sijoittamisen politiikka

Kun sijoitat Mandatumin asiakkaana, voit luottaa, että varojasi kohdellaan vastuullisesti. Vastuullisuus on Mandatumille keskeinen osa riskienhallintaprosessia, ja olemme sitoutuneet noudattamaan YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteita.

Varallisuuden hallinointiin liittyy aina suuri vastuu - myös ilmastoa kohtaan. Ilmastoriskin tehokas hallinta on yksi sijoitustoimintamme painopisteistä, ja olemme sitoutuneet pienentämään sijoitustemme hiilijalanjälkeä yli ajan.

Alla olevasta linkistä pääset lukemaan, miten Mandatum toteuttaa ja monitoroi vastuullista sijoittamista sekä miten aiheesta raportoidaan.

Vastuullisen sijoittamisen politiikka

Kiinnostuitko?

  1. Jätä yhteystietosi oheiselle lomakkeelle

    Olemme sinuun yhteydessä, ja sovitaan tapaaminen. Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

  2. Kartoitamme tarpeesi

    Käymme läpi tilanteesi ja kartoitamme sijoittamiseen liittyvät tarpeet.

  3. Sovimme jatkosta

    Keskusteltuamme kanssasi osaamme tarjota sinun tilanteeseesi sopivat sijoittamisen palvelut.

Vastuullisuus on konkreettisia tekoja

YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteita noudattaen Mandatum raportoi vuosittain käyttöön otetuista vastuullisen sijoittamisen toimintatavoista ja siitä, kuinka YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteiden toteutumista on edistetty. Mandatumin Varainhoito saavutti erinomaisen A+ yleisarvosanan (Strategy & Governance) vuoden 2020 UNPRI-arvioinnissa.

Ilmastonmuutoksen huomioiminen ja ilmastoriskin tehokas hallinta on yksi Mandatumin sijoitustoiminnan painopisteistä. Sampo-konserniin kuuluvana yrityksenä Mandatum tukee Pariisin ilmastosopimusta ja Climate Action 100+ -aloitetta.

YK:n Montréal Pledge -sitoumuksen myötä mittaamme ja julkistamme sijoitustemme hiilijalanjäljen vuosittain. Vuonna 2020 sijoitusten hiilijalanjälki rahoitetuilla päästöillä mitattuna oli kokonaisuudessaan 44 prosenttia alle yleistä markkinaa kuvaavien indeksien.

Mandatum on osa kansainvälistä Portfolio Decarbonization Coalition (PDC) -sijoittajaverkostoa. PDC-verkoston tavoitteena maailmanlaajuisesti on ohjata varoja vähäpäästöisempiin yrityksiin ja kehittää menetelmiä sijoitusten hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Liittyessään verkoston jäseneksi vuonna 2015 Mandatum oli sen ensimmäinen suomalainen jäsen.

Mandatum pyrkii edistämään kestävää kehitystä ja PRI-periaatteiden käyttöönottoa sijoitusalalla myös järjestö- ja säätiökumppanuuksilla, joihin sisältyy mm. Finsif (Finland’s Sustainable Investment Forum), Pääomasijoittajat ry, Finanssiala ry ja GRESB.

Raportoimme vastuullisesta sijoittamisesta osana Sampo-konsernin yritysvastuuraporttia.

Tutustu yritysvastuuraporttiin

Mistä löytyy tulevaisuuden Apple? Kriisin keskeltä nousevat uudet sijoitusmaailman tähdet

Eletään historiallista markkinavuotta. Tämän vuoksi katseet ovat kiinnittyneet markkinoiden nopeisiin liikkeisiin ja dramaattisiin osakemarkkinoiden nousuihin ja laskuihin.

Lue artikkeli