Kanssasijoittaminen

 Portti hajautukseen ja suursijoittajien sijoituskohteisiin

Kanssasijoittaminen

 Portti hajautukseen ja suursijoittajien sijoituskohteisiin

Kanssasijoittaminen tarkoittaa yhteistyön tekemistä suursijoittajien kanssa, jolloin hajautus on kunnossa, sijoitusvolyymit ovat korkeita ja sijoittaja pääsee hyötymään sijoitustoiminnan kustannustehokkuudesta.

Kanssasijoitusstrategiassa sijoitamme kohteisiin, jotka ovat osa Mandatum Lifen sekä kumppaniemme menestyksekästä oman taseen sijoitustoimintaa.

Asiantuntemus

Strategian valitseva sijoittaja hyötyy Mandatum Lifen ammattilaisten erityisasiantuntemuksesta vaihtoehtoisten sijoituskohteiden analyysissä sekä sijoitusten oikeasta ajoittamisesta.

Näkemys

Sijoitustoimintaamme eivät ohjaa vertailuindeksit, vaan oma vahva markkinanäkemyksemme, jonka perusteella teemme sijoituskohdevalinnan ja allokaatiopainotuksen, eli hajautuksen eri omaisuusluokkien välillä.

Yhteistyö

Mandatum Life on osa Sampo-konsernia ja teemme sijoituspäätöksiä yhdessä konsernimme ammattilaisten kanssa.

Voimaa kanssasijoittamisesta

Kanssasijoittaminen synnyttää kustannustehokkuutta

Sammolla ja sen tytäryhtiöillä on sijoitusten hallinnassa käytössään konsernin yhteinen infrastruktuuri, ja korkealuokkaiset työkalut. Se lisää sijoitustoiminnan laatua, kustannustehokkuutta ja mahdollistaa konsernitasoisen portfolioiden seurannan.

Valtteinamme ovat laajemmat sijoituskohteet, mutta myös neuvotteluvara. Mitä suuremmasta sijoitusmäärästä puhutaan, sitä enemmän sijoituskohteen taloudellisiin ehtoihin, kuten perittävän palkkion määrään pääsee vaikuttamaan. Tämä hyöty siirtyy myös asiakkaillemme.


Kanssasijoittamisen perusta
 • Mandatum Life on osa Sampo-konsernia, samoin kuin If Vahinkovakuutus ja Topdanmark AS, jotka hallinnoivat yhdessä noin 21,5 miljardin sijoitussalkkua 
 • Sampo-konserni on Euroopan 8. suurin vakuutusyhtiö ja yksi Nasdaq Helsingin arvokkaimmista yhtiöistä. Sampo-konsernin suuri koko ja pitkä kansainvälinen historia sijoittajana tarjoavat harvinaislaatuisia sijoitusmahdollisuuksia.
 • Sampo-konsernissa työskentelevät sijoitusalan ammattilaiset tekevät yhteistyötä jopa päivittäin parhaan mahdollisen sijoitustuoton saamiseksi.
 • Kanssasijoitusmallissa Mandatum Lifen asiakkaat pääsevät hyötymään Sampo-konsernin lukuisten asiantuntijoiden osaamisesta, heidän kontakteistaan, suuren sijoittajan mittakaavaeduista ja ammattilaisten yhdessä muodostamasta markkinanäkemyksestä.  
 • Kanssasijoittaminen näkyy konkreettisesti sekä suorina sijoituskohteina että osana Mandatum Lifen asiakasmandaatteja, allokaatio- ja eläketuotteita. 

Vaihtoehtoiset sijoitukset

Vaihtoehtoisia sijoituksia tekevät sekä konsernin omat in house -tiimi että tarkoin valitut kumppanit. Voimme sijoittaa suoraan yksittäisten yhtiöiden osakkeisiin ja velkainstrumentteihin sen sijaan, että varoja allokoitaisiin vain valittuihin toimialoihin ja maantieteellisiin alueisiin.

Jos syväosaamisestamme on lisäarvoa, vaihtoehtoiset sijoitukset tehdään itse suoraan valittuihin sijoituskohteisiin. Jos omasta syväosaamisestamme tai suorista sijoituksista ei ole kilpailuetua, valitsemme maailman parhaat rahastot tai indeksituotteet. Tällöin suorat sijoitukset ja ulkoiset omaisuudenhoitajat tutkitaan tarkasti ennen kuin uusia sijoituksia tai sitoumuksia tehdään. Tämä huolellisen miehen -periaate heijastuu monin eri tavoin niissä vaatimuksissa, joita on asetettu uudentyyppisten ja luonteeltaan tavanomaisesta poikkeavien sijoituksien etukäteistarkastelulle.

Esimerkki kanssasijoittamisen in house -osaamisesta löytyy lainamarkkinoiden puolelta. Sampo-konserni on merkittävä pohjoismainen sijoittaja high yield -luokitelluissa yritys- sekä kiinteistölainoissa. Mandatum Life on tuonut tämän lainamuotoisen sijoitustoiminnan osaamisen laajemmin myös asiakkaidensa ulottuville perustamalla oman lainastrategiatiimin.

Lue lisää digitaalisesta varainhoidosta Lue lisää yksityisvarainhoidosta

”Mandatum Life kuuluu Sampo-konserniin. Olemme yhteydessä muihin konsernin sijoitusammattilaisiin päivittäin. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että luomme yhteisen markkinanäkemyksen. Tämä analyysi heijastuu suoraan Mandatum Lifen sijoituksiin, joita muokkaamme yhteisen näkemyksemme mukaan parhaan mahdollisen sijoitustuoton saavuttamiseksi”.

Sijoitusjohtaja Petteri Joensuu

 

 

Sijoittajan mielenrauha löytyy sijoitusfilosofiasta

"Kärsivällisyys sijoittamisessa on paljon enemmän kuin pelkkä osta ja pidä -strategia. Kärsivällisyyden rinnalla kulkee opportunismi, eli kyky tarttua tilaisuuksiin", sanoo Carolus Reincke.

Lue lisää

Kiinnostuitko?

 1. Jätä yhteystietosi oheiselle lomakkeelle

  Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

 2. Kartoitamme tarpeesi

  Käymme läpi tilanteesi ja kartoitamme sijoittamiseen liittyvät tarpeet.

 3. Sovimme jatkosta

  Keskusteltuamme kanssasi osaamme tarjota sinun tilanteeseesi sopivat sijoittamisen palvelut.