Haluatko tarjota edun, joka kantaa hedelmää pitkään?

Työeläkejärjestelmän uudistuksissa eläkeiät ovat nousseet ja työeläkkeet pienentyneet. Mitä parempi palkkakehitys on ollut, sitä alhaisemmalle tasolle suhteellinen eläke asettuu. Samalla arvostus työnantajan tarjoamaa eläketurvan täydennystä kohtaan kasvaa entisestään.

Eläketurvan täydentäminen lisäeläkkeen avulla on osa toimivaa palkitsemisen kokonaisuutta. Ryhmäeläkevakuutuksella voidaan kustannustehokkaasti palkita koko henkilöstöä tai tiettyä henkilöstöryhmää, kuten yrityksen avainhenkilöitä, asiantuntijoita tai johtoa.

Lisäeläkeratkaisulla vahvistetaan henkilöstön sitoutumista pitkällä tähtäimellä. Arvokkaan edun tarjoaminen myös parantaa yrityksen työnantajamielikuvaa.

Hyödyt yritykselle

  • Ryhmäeläkevakuutus on kustannustehokas palkitsemisen keino: siitä ei makseta palkan sivukuluja ja maksut voidaan pääsääntöisesti vähentää verotuksessa.
  • Tuo joustavuutta ja antaa työnantajalle keinon vaikuttaa työntekijöiden eläkeikään.
  • Lisäeläketurvan kokonaiskulut on ennakoitavissa, kun työnantaja sitoutuu maksamaan sovitun maksun vakuutuksen tietyn eläketason takaamisen sijaan.

Hyödyt työntekijälle:

  • Eläketurvan täydentäminen takaa paremman tulotason eläkeaikana ja vähentää  omaa varautumisen tarvetta.
  • Lisäeläke tuo joustavuutta eläkkeelle siirtymiseen.
  • Lisäeläkettä ei veroteta palkkana työssäoloaikana. Säästöt nostetaan eläkkeenä, jolloin verotus on usein pienempi.
  • Kertyneiden säästöjen sijoittamisessa mahdollisuus hyödyntää sijoitusalan ammattilaisten apua.

Sesam-ryhmäeläkevakuutus

Sesam-ryhmäeläkevakuutus on yritysten ja yhteisöjen käyttöön suunniteltu ryhmäeläkevakuutus. Siinä on vakuutettuna objektiivisesti määritelty henkilöstöryhmä.

Sesam-ryhmäeläkkeen maksut ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia yrityksen verotuksessa, eikä niitä katsota vakuutetun palkaksi. Maksuista ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja. Maksuja voi maksaa yrityksen taloudellisen tilanteen mukaan.

Ryhmäeläkevakuutuksen avulla voidaan vahvistaa työntekijän sitoutumista yritykseen. Sopimukseen voidaan kirjata esimerkiksi, että työntekijä saa oikeuden vakuutussäästöihin vasta, kun työsuhde on kestänyt sovitun ajan.

Vakuutussäästöjen sijoittamisessa on useita vaihtoehtoja. Yritys voi päättää sijoituskohteet tai antaa vakuutetulle oikeuden valita sijoituskohteet itse. Kätevin tapa huolehtia vakuutussäästöistä on valita Allokaatio-sijoituskorit, joissa sijoitusalan ammattilaiset huolehtivat aktiivisesti säästöistä.

Sesam-ryhmäeläkevakuutus

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset artikkelit henkilöstön palkitsemisesta suoraan sähköpostiisi.