Kokemuksia Palkkiorahastosta – Deltamarin

”Maailman parhaita laivoja ei synny, jos ihmisillä ei ole työn imua ja halua näyttää, että pystymme vielä parempaan.” Veijo Tuominen, HR Manager, Deltamarin

Kokemuksia Palkkiorahastosta – Deltamarin

”Maailman parhaita laivoja ei synny, jos ihmisillä ei ole työn imua ja halua näyttää, että pystymme vielä parempaan.” Veijo Tuominen, HR Manager, Deltamarin

Deltamarin on turkulainen suunnittelutoimisto, joka palvelee meriteollisuutta. Vuodesta 2018 henkilöstön tulospalkkioita on maksettu Palkkiorahastoon.

Palkkiorahaston hyödyt Deltamarinille

Oikeudenmukaisuus

Deltamarinille on tärkeää, että palkitseminen on reilua ja läpinäkyvää.

Erottautuminen

Palkkiorahaston kautta tulospalkitsemiseen on tuotu uusi elementti, joka auttaa parantamaan työnantajamielikuvaa.

Kustannushyödyt

Työnantajan kannalta rahasto on kustannusneutraali, joten kaikki osapuolet voittavat. Samalla rahalla saa enemmän.

Deltamarinilla työskentelee noin 400 asiantuntijaa neljässä maassa. Yritys perusti vuonna 2018 Palkkiorahaston, johon työntekijät voivat rahastoida työnantajan maksamia palkkioita. Deltamarin jakaa vuosittain henkilöstölle 10 prosenttia yrityksen tuloksesta tulospalkkioina.

Rahastoon siirrettävistä palkkioista ei makseta henkilösivukuluja, joten palkkionsa rahastoivat työntekijät saavat jo lähtökohtaisesti käteisnostoa suuremmat palkkiot.

”Rahastossa varoille kertyy tuottoja, ja kun rahastosta nostaa varoja, on nostosta aina 20 % verovapaata. Työntekijälle tämä on erinomainen etu. Meillä yli 60 % työntekijöistä laittoikin heti palkkioitaan rahastoon”, HR Manager Veijo Tuominen kertoo.

”Rahastoidut palkkiot sitoutuvat vähän pidemmäksi aikaa, mutta siinä kertyy samalla jokaiselle säästöjä. Työnantajan kannalta rahasto on kustannusneutraali, joten kaikki osapuolet voittavat. Saamme samalla rahalla enemmän.”

Tuominen kertoo, että henkilöstö oli vuosien varrella alkanut tottua tulospalkkioihin, eikä niitä oikein enää huomioitu. Tulospalkkiot päätettiin linkittää Palkkiorahastoon, josta saatiin palkitsemiseen uusi elementti.

”Rahasto on saanut työntekijöiltä hyvän vastaanoton ja positiivista palautetta”, Tuominen sanoo.

Tuomisen näkövinkkelistä palkitseminen on keskeinen tekijä, kun henkilöstöä halutaan johtaa kohti parempia suorituksia.

”Ihmisten pitää kokea, että palkitseminen on reilua ja läpinäkyvää. Meillä työntekijöistä välitetään. Kun firmalla menee hyvin, niin hyvää jaetaan myös henkilöstölle,” Tuominen painottaa.

”Myös yhteistyö Mandatum Lifen kanssa on toiminut mallikkaasti. Mandatum Lifen asiantuntijat tietävät, mihin kiinnittää huomiota ja hoitavat asioita proaktiivisesti.”

Lue lisää palkkiorahastosta

Kiinnostuitko?

  1. Jätä yhteystietosi oheiselle lomakkeelle

    Olemme sinuun yhteydessä, ja sovitaan tapaaminen. Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

  2. Kartoitamme tarpeesi

    Tapaamisessa käymme läpi palkitsemisen nykytilanteen yrityksessäsi ja selvitämme, miten palkkiorahasto sopii osaksi organisaation palkitsemisen kokonaisuutta.

  3. Saat meiltä tarjouksen

    Laadimme suunnitelman rahaston perustamisesta ja tarjouksen konsultointi-, perustamis- ja hallinnointipalvelustamme.