Palkkavaaka®-vertailu

Palkkavaaka®-vertailu

Palkkavertailu tarjoaa markkinapalkkatietoa eritasoisissa tehtävissä.

Organisaation palkkapolitiikkaa ja palkitsemisstrategiaa suunnitellessa kannattaa hyödyntää palkkavertailua.

Palkkavaaka®-markkinapalkkavertailu tarjoaa kotimaista markkinapalkkatietoa työntekijöiden, toimihenkilöiden ja johdon tehtävistä.

Palkkavertailu toteutetaan vuosittain

Mandatum Life toteuttaa Palkkavaaka®-markkinapalkkavertailun vuosittain.

Palkkavertailun kautta saat erinomaiset välineet organisaatiosi oman palkkapolitiikan suunnitteluun. Palkkavaaka-analyysin perusteella voit verrata palkkoja yrityksen sisällä ja suhteessa verrokkeihin samalla toimialakohtaisesti. Palkkavertailu tarjoaa luotettavaa markkinapalkkatietoa eritasoisissa tehtävissä.

Vertailu toteutetaan käyttäen Palkkavaaka-vaativuuden arviointijärjestelmää, jolla voidaan verrata saman vaativuustason tehtäviä toisiinsa organisaation sisällä ja ulkopuolella. Vertailuun voivat osallistua kaikki yritykset ja muut organisaatiot riippumatta siitä, onko organisaatiolla käytössä palkkausjärjestelmä palkkojen määrittämiseen. Vertailu pitää sisällään mm. peruspalkat, edut ja maksetut tulospalkkiot.

Ilmoittaudu markkinapalkkavertailuun

 1. Jätä yhteystietosi oheiselle lomakkeelle

  Olemme sinuun yhteydessä, ja kerromme lisää vertailusta. Voit kirjoittaa Lisätietoa-kenttään esimerkiksi sinulle sopivat soittoajat.

 2. Käydään läpi organisaatiosi tilanne

  Keskustelussa käymme läpi organisaatiosi tilanteen ja markkinapalkkavertailun hyödyt ja toteutustavan.

 3. Sovitaan etenemisestä

  Jos organisaatiosi päättää lähteä mukaan vertailuun, sen toteutus käynnistyy kevään aikana. Vertailut tehdään toukokuun palkkatiedoista ja tulokset ovat saatavilla syksyllä 2021.


Palkkavaaka®-vertailun hyödyt:
 • Palkitsemisen asiantuntijan näkemys sekä suositukset palkkapolitiikan suunnitteluun.
 • Ajantasainen tieto markkinasta sekä sisäisistä palkkakäytännöistä yrityksesi palkkapäätösten tueksi.
 • Ulkoisen kilpailukyvyn varmistaminen: Miten pidät parhaat osaajat talossa? Entä onko yrityksenne palkitseminen ja palkkaus kilpailukykyinen parhaiden kykyjen rekrytointiin?

Vaativuuden arviointi vertailun pohjana

Markkinapalkkavertailua varten organisaation tehtävät sijoitellaan Palkkavaaka®-vertailussa käytettäviin vaativuusryhmiin organisaation edustajien ja Mandatum Lifen asiantuntijoiden tapaamisessa. Tämän jälkeen organisaatio toimittaa Mandatum Lifelle palkkatiedot. Vertailun tulokset ja asiantuntijoiden havainnot käydään läpi henkilökohtaisessa tulosten läpikäynnissä.

Palkkavaaka-markkinapalkkavertailun peruspaketti sisältää organisaation tehtävien sijoittelun markkinapalkkaluokkiin, palkkavertailun kahteen valittuun toimialaan, sisäisen palkkakäytännön tarkastelun, henkilökohtaisen tulosten läpikäynnin ja Palkkavaaka- ja HR 1st Class -seminaarin lokakuussa 2021.

Palkkavaaka®-markkinapalkkavertailun peruspaketin hinnat ovat

 • Alle 50 henkilön organisaatiot 2900 € + alv.
 • Yli 50 henkilön organisaatiot 4900€ + alv.

Onko yrityksesi palkkataso kilpailukykyinen? Palkkavertailusta tukea päätöksentekoon

Palkkavertailulla voi selvittää, minkä tasoisella palkkauksella saa pidettyä osaajat talossa ja miten houkuteltua uusia huippuja töihin.

Lue lisää