Carolus Reincke

Vaurastuminen kuuluu kaikille, oma salkunhoitaja jokaiselle

11.9.2014 Kuvat: Tomi Parkkonen

Harvalla sijoittajalla on tarpeeksi aikaa seurata markkinoita, varsinkin jos otetaan huomioon sijoitusten kehittymiselle asetetut tavoitteet. Moni riskiä karttava säästäjä säilyttääkin kertynyttä varallisuuttaan tilillä, koska kokee niiden olevan siellä turvassa. Todellisuudessa tilillä makuuttaminen on kuitenkin varma tappio, koska inflaatio syö säästöjen arvoa vääjäämättä.

Mandatum Lifen salkunhoitaja Carolus Reincke kertoo, miten kaikilla on mahdollisuus kerryttää varallisuuttaan kohtuuhintaan ja ammattilaisen asiantuntemusta apuna käyttäen.

Ennätysmatala inflaatio = matalampi tuottotavoite?

Maltillinen sijoittaja tavoittelee usein inflaation ylittävää tuottoa. Inflaatio euroalueella on nyt ennätysalhainen – tarkoittaako se, että tuottotavoitetta voi madaltaa?

"Talousuutisoinnissa euroalueen ennätysmatalalla inflaatiolla viitataan ydininflaatioon. Se ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä siitä on karsittu energian ja ruoan hinta. Vuonna 2013 kuluttajainflaatio oli 1,5 prosenttia, ja siinä seurataan kotitalouksien Suomesta ostamien tavaroiden ja palveluiden hintakehitystä. Inflaation ylittävä tuottotavoite on siis edelleen parin prosentin luokkaa", Reincke sanoo.

"Tietoisuus inflaation vaikutuksesta sekä itselleen ja talouteen sopivista sijoituskohteista on lisääntynyt."

Vaikka korkotaso on edelleen historiallisen alhainen, säästö- ja sijoitustilit ovat edelleen suomalaisten suosituin säästämistapa. Muutosta on kuitenkin havaittavissa.

"Tilillä säästämisen suosio on viime vuosina hiipunut, kun tietoisuus inflaation vaikutuksesta sekä itselleen ja talouteen sopivista sijoituskohteista on lisääntynyt", Reincke pohtii.

"Maailma monimutkaistuu, kun keskuspankit vetäytyvät"

Muuttuva keskuspankkipolitiikka tekee sijoittamishorisontista sumuisen. USA:n keskuspankki Fed on lopettamassa elvytystään, mikä tarkoittaa, että ajoitus ja varojen hajauttamisen tärkeys eri omaisuuslajeihin korostuu.

"Maailma monimutkaistuu, kun keskuspankit vetäytyvät. Fedin elvytysohjelman loppuminen tulee kasvattamaan eroja omaisuusluokkien välillä sekä lisäämään hintaheiluntaa markkinoilla. Myös valuuttojen liikkeet korostuvat", Reincke arvioi.

Korkotason vääjäämättömän nousun takia ei suinkaan ole yhdentekevää, miten varat on sijoitettuna eri omaisuuslajien, kuten korkojen, osakkeiden tai vaihtoehtoisten sijoitusten välillä. Reincken mukaan tuottojen metsästäminen on tärkeää mutta kuoppien vältteleminen sitäkin tärkeämpää.

"Sijoittajan horisonttia sumentavat tällä hetkellä geopoliittiset riskit, jotka rasittivat esimerkiksi Euroopan markkinoita keväällä ja kesällä. Nykyisessä markkinatilanteessa kannattaa valita huolettomuus ja omien sijoitusten hoitoon palvelu, joka huomioi riskinsietokyvyn ja sijoitustavoitteet kokonaisuutena."

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä