Valoa kohti

4.10.2013 Iina Thieulon Kuvat: Jenni Väre

Monen menestystarinan ja huippuinnovaation syntyminen on vaatinut valtavasti optimistista ajattelua ja lannistumattomuutta. Kun talousnäkymät heittelevät, usko tulevaan on entistä enemmän koetuksella.

Etsimme eri puolilta Suomea kolme positiivisesti ajattelevaa toimitusjohtajaa ja kysyimme, minkälaista asennetta yrityksen kasvaminen on vaatinut. Mistä syntyy usko omaan tekemiseen? Milloin myönteistä asennetta tarvitaan kipeimmin? Miten optimismilla rakennetaan Suomeen valoisampi tulevaisuus?

Mauri Susilahti

Mauri Susilahti

Mauri Susilahti, Progman Oy, Rauma

Progman on Pohjoismaiden johtava ja Euroopan kärkitoimijoihin lukeutuva talotekniikan ohjelmistotalo.

"Progman on tehnyt maltillista kasvua 30 vuotta, lähinnä investointien kautta. Viime vuosina liikevaihtomme on kasvanut 10–20 prosentin vauhdilla, mutta liikevaihdon kasvattaminen ja voiton maksimointi ei ole ollut koskaan olemassaolomme perimmäinen tarkoitus. Välillä voi olla terveellistä mennä vähän alaspäinkin. Missään vaiheessa hommamme ei ole silti mennyt ihan päin persausta, olemme välttyneet matkan varrella esimerkiksi irtisanomisilta.

Kuoppien kohdalla vaaditaan erityisen lujaa uskoa omaan bisnekseen. Vuonna 2009, kun talous oli menossa pitkästä aikaa alaspäin ja monet firmat sukelsivat, teimme päätöksen lisähenkilökunnan palkkaamisesta. Kun löytää osaavia tekijöitä, on pystyttävä tekemään nopeita ratkaisuja talousnäkymistä huolimatta. En toimi uhkarohkeasti, mutta kasvupaikoissa pitää purkaa turhat pelot ja ottaa kohtuullisia riskejä. Tämäkin investointi poiki jo seuraavana vuonna paljon takaisin. Huippuvuosina olisimme voineet panostaa tuotekehitykseen ja markkinointiin paljon enemmänkin.

 Optimismia ei voi istuttaa ympäristöön. Se syntyy työyhteisössä.

Jos uskoa ei olisi ollut riittävästi, emme olisi hypänneet tuntemattomaan ja lähteneet kansainvälisille markkinoille. Viennin kehittäminen vaatii optimistisuuden lisäksi intoa ja joustavuutta, kykyä käsitellä uusia asioita ja adaptoitua eteen tuleviin vaatimuksiin. Meillä on vastuuta ja vapautta arvostava työporukka, jonka hyvästä tekemisen meiningistä syntyy positiivinen yleisvire ongelmien ratkomiseen. Optimismia ei voi istuttaa ympäristöön. Se syntyy työyhteisössä.

Rauma on teollisuuspainotteinen kaupunki, jossa olisi vielä tilaa pk-yrityksille. Ainakin softa-alan yrittäjään on suhtauduttu alueella myönteisesti, tukea on saatavilla niin aloittelevalle kuin kasvua hakevalle firmalle. Apua kannattaa etsiä ja ottaa vastaan. Itsekin olen lähtenyt aikoinaan aika olemattomalla tietämyksellä yrittäjäksi. Alaa tunteva mentori olisi säästänyt minulta monta vuotta, kun kaikkea ei olisi tarvinnut ripeltää itse ja oppia kantapään kautta. Nyt antaisin mielelläni oman kokemukseni hyötykäyttöön, esimerkiksi vientiä kehittelevän softafirman mentorina."

Kalevi Korjala Oy Woikoski Ab, Mäntyharju

Woikoski on kaasu- ja kemianteollisuudessa toimiva neljännen sukupolven perheyritys.

"Woikosken 131-vuotiseen historiaan mahtuu kaksi sotaa ja isot lama-ajat, joiden ohittamiseen on tarvittu paljon uskoa ja lujaa tahtoa. Todellisen henkiinjäämistaistelun yritys kävi kuitenkin 80-luvulle tultaessa, kun monikansalliset yhtiöt yrittivät pudottaa sen markkinoilta. Vaihtoehdot olivat kuolema tai kehittyminen. Woikoski valitsi jälkimmäisen.

Kalevi Korjala

Kalevi Korjala

Kehittymiseen tarvitaan aina optimismia, rohkeutta tehdä investointeja oikeissa paikoissa ja olla mukana tekniikkaa eteenpäin vievissä projekteissa. Esimerkiksi helium- ja vetytekniikkoihin satsaaminen ovat olleet meille matkan varrella tärkeitä päätöksiä, mutta ihan kaikissa hankkeissa emme voi olla mukana. Välillä on priorisoitava henkilöresursseja, jotta kustannusrakenne pysyy kurissa ja kaikki käynnistetyt projektit saadaan myös tuottamaan. Joskus rohkeutta olisi silti voinut olla enemmänkin. Kun vetyperoksidia tuottava laitoksemme paloi 60-luvulla, emme  lähteneet rakentamaan uutta tehdasta, koska olimme saamassa alalle kilpailijan. Meidän kokemuksellamme ja osaamisellamme panostus olisi ehdottomasti kannattanut.

Woikoskelainen positiivisuus kumpuaa valtavan pitkistä perinteistä, joita suomalainen yrittäjäperhe on rakentanut tänne neljän sukupolven ajan. Rima on korkealla, mutta tavoitteemme on kehittää yritystä yhtä ennakkoluulottomasti ja pelottomasti kuin aiemmat tekijät. Toimintamme perustuu avoimuuteen, arvostukseen ja aktiivisuuteen. Meillä on matalat kynnykset ja litteä organisaatio, jossa jokaista työntekijää rohkaistaan ottamaan kantaa työtapoihin ja jakamaan mielipiteitä yrityksen toiminnan parantamiseksi.

Vaihtoehdot olivat kuolema tai kehittyminen. Woikoski valitsi jälkimmäisen.

Kymijoen varsi tunnetaan savupiipputeollisuudestaan, joka on ehkä osaltaan näivettänyt alueen pienyrittäjyyttä. Nyt kun isoja tehtaita ajetaan alas heikkojen talousnäkymien vuoksi, seudulla ollaan havahtumassa uudelleen yrittämisen ja viennin antamiin mahdollisuuksiin. Vaatii rohkeutta, sinnikkyyttä ja itseluottamusta lähteä kauppaamaan tuotteita kansainvälisille markkinoille, mutta toivon mukaan näytämme esimerkillämme tietä myös uudelle, paikalliselle pienteollisuudelle."

Laura Juvala Tutoris Oy, Oulu

Tutoris on valtakunnallisesti toimiva kuntoutus- ja asumisalan pioneeriyritys.

"Jos en olisi ajatellut alusta lähtien positiivisesti ja rohkeasti, Tutorista ei olisi. Halusin kyseenalaistaa vanhat, taloudellisesti raskaat toimintamallit ja mullistaa alaa valtakunnallisesti viemällä kuntoutus- ja hoivapalvelut innovatiivisesti, kustannustehokkaasti ja asiakaslähtöisesti ihmisten luo. Luomme uusilla etä- ja kotikuntoutuskonsepteilla toimintatapoja, jotka säästävät yhteiskunnalta merkittävästi laitoskuntoutuksen kuluja. Näitä ovat esimerkiksi etäpuheterapia ja kotona annettu toiminta- tai fysioterapia. Valtion taloustilanteen kiristyessä vastaavia innovaatioita tarvitaan yhä enemmän.

Laura Juvala

Laura Juvala

Tutoriksen liikevaihto on kasvanut kymmenessä vuodessa keskimäärin 82,2 prosentin vuositahdilla ja henkilöstö sataan työntekijään. Hurjimmat kasvupaikat ja niiden aiheuttamat muutostarpeet ovat vaatineet meiltä kaikilta optimistisuutta. Nyt olemme kansainvälistämässä toimintaamme. Esimerkiksi Espanjassa ja Thaimaassa asuu paljon ikääntyviä suomalaisia, jotka tarvitsevat kuntoutus- ja hoivapalveluita, eikä näiden tarpeiden edessä kannata jossitella liian pitkään. Tutorislaiseen tekemisen meininkiin kuuluu, että kädet laitetaan taikinaan ja ryhdytään rohkeasti hommiin.

Panostamme rekrytointeihin paljon, jotta löydämme joukkoomme asenteeltaan ja osaamiseltaan oikeanlaiset tekijät. Periaatteesta ei tingitä, vaikka se aiheuttaisi yritykselle väliaikaisia kasvuntulppia. Viime tilikaudella puolet kuntoutuspuolen henkilöstöstämme oli äitiyslomalla, mutta haasteista selvittiin positiivisella ajattelulla. Tiesin, että yksikin väärä rekrytointi saisi enemmän hallaa aikaan.

Väärät rekrytoinnit saavat enemmän hallaa aikaan kuin väliaikaiset kasvuntulpat.

Tunnuslauseemme on 'Ilo toimia yksilöllisesti yhdessä'. Vastaavaa yhdessä tekemistä ja jakamista voisi olla enemmän myös paikallisten yritysten kesken. Lisäksi medialla on myönteisen ilmapiirin luomisessa ja kotimaisen pienyrittäjyyden tukemisessa tärkeä rooli. Oulun seudulla on lopetettu lähiaikoina useita isoja yrityksiä, mutta huonojen uutisten lisäksi lehdet voisivat kirjoittaa menestystarinoista ja positiivisista tempauksista. Ne kannustavat taas uusia yrittäjiä toteuttamaan visioitaan."

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä