Kansainvälinen linjaus edistää tavoitteiden saavuttamista

Vakuutusten poolaus tuo säästöjä ja tehoa hallinnointiin

14.1.2013

Yhteisistä globaaleista pelisäännöistä kannattaa sopia, jotta yritys voi hallita palkitsemista ja henkilöstöön liittyviä riskejä sekä edistää tavoitteiden saavuttamista koko konsernin tasolla.

Riitta Jokelainen

Riitta Jokelainen

"Globaali linjaaminen on erittäin tärkeää. Paikalliset näkökulmat on kuitenkin myös huomioitava, sillä vain näin yritys voi olla haluttu työnantaja", Mandatum Lifen kansainvälisistä asioista vastaava asiakaspäällikkö Riitta Jokelainen sanoo.

Eri maiden lainsäädännössä ja käytännöissä on eroja henkilöstöetuuksien, palkkioiden ja vakuuttamisen osalta, mutta työntekijät myös arvostavat eri maissa eri asioita.

"Me pystymme kansainvälisten verkostojemme kautta tarjoamaan paikallista tietämystä eri markkina-alueilta ja tietysti myös Suomen markkinasta täällä toimiville globaaleille yhtiöille", Jokelainen kertoo. "Olemme tehneet vakuutusyhteistyötä esimerkiksi maailman suurimpiin verkostoihin kuuluvien IGP:n ja Insuropen kanssa jo yli 20 vuotta".

Poolaa vakuutuksesi ja säästä rahaa

Yksi tapa tuoda konsernin tytäryhtiöiden palkitsemiskäytäntöjä vakuutusten osalta lähemmäs toisiaan on henkilöstön riskivakuutusten poolaus, jossa vakuutukset keskitetään yhteen kansainväliseen vakuutusyhtiöverkostoon. Hallinnoinnin tehostumisen lisäksi yritys saa myös kustannussäästöjä ja esimerkiksi vakuutusten saattaminen voimaan on helpompaa, sillä terveysselvityksiä ei useimmissa tapauksissa vaadita.

"Eräs kansainvälinen yritys, jolla oli tytäryhtiöitä kuudessa maassa, päätyi ottamaan käyttöön henkilövakuutusten poolauksen. Yrityksen henkilöstöjohto on ollut tyytyväinen siihen, että he saavat verkoston kautta ajantasaista tietoa kaikista konsernin yritysten vakuutuksista. Poolauksen ansiosta yritys on saanut myös palautusta vakuutusmaksuista, koska vahinkoja on sattunut vähän", Jokelainen huomauttaa.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä