Vakavan sairauden ei tarvitse pysäyttää arkea

17.4.2015 Kuvat: iStockphoto

OECD:n määrittelemän onnellisuusindeksin mukaan suomalaiset kuuluvat maailman onnellisimpien kansojen joukkoon. Kun meiltä kysytään syytä onnellisuuteen, löytyy vastaus usein normaalista arjesta ja läheistemme kanssa yhdessä vietetystä ajasta. Ei toivotut tapahtumat, kuten vakava sairastuminen, sotkevat kuitenkin kohdalle osuessaan arjen tasapainoa. Terveyttä ei voi ostaa, mutta keinoja arjen sujuvuuden turvaamiseksi on olemassa.

Finanssialan keskusliiton teettämän tutkimuksen mukaan (Vakuutustutkimus 2012) moni suomalainen pitää pitkäaikaista sairastumista merkittävänä hyvinvointia uhkaavana riskinä.

"Varsinkin lapsiperheiden päivät ovat kiireisiä ja arki rakentuu rutiinien ympärille. Vakava sairastuminen pysäyttää sairastuneen ja aiheuttaa usein katkoksia perheen toimeentuloon. Vakavan sairauden turva antaa taloudellisesti mahdollisuuden järjestää arkea uudelleen", sanoo Mandatum Lifen liiketoiminnan kehityspäällikkö Ilkka Ylenius.

Vakavan sairauden turva on vakuutus, joka kattaa yleisimmät suomalaiset vakavat sairaudet ja toimenpiteet. Vakuutuskorvaus maksetaan kertakorvauksena ja sen saa verottomana heti kun diagnoosi on varmistunut. Korvauksen voi käyttää siihen, mihin itse haluaa. Esimerkiksi lapsiperheissä korvauksen voi käyttää kodin ylläpitoon tai lainan lyhentämiseen sekä täydentämään perheen toimeentuloa, jos toinen huoltajista joutuu olemaan pidempään pois töistä.

Vakavan sairauden turva antaa taloudellisesti mahdollisuuden järjestää arkea uudelleen.

Vakuutuksella vapautta arjen uudelleenjärjestämiseen

"Lapsiperheen toimeentulo on laskettu usein molempien vanhempien ansioiden varaan. Vakavan sairauden aiheuttama pitkäaikainen töistä poissaolo ja ansiotulojen pienentyminen koskettavat perheen taloutta merkittävästi. Monelle on tietenkin ensiarvoisen tärkeää pystyä keskittymään täysipainoisesti toipumiseen ilman turhia murheita, ainakaan perheen taloudesta", Ylenius kertoo.

Tilastot osoittavat, että varaudumme vakuutuksilla herkemmin aineellisiin vahinkoihin kuin oman itsemme turvaamiseen.

"Vakuutuksella ei voi estää sairastumista, mutta sillä voi vaikuttaa sairauden seurauksiin. Vakavan sairauden turva antaa taloudellista puskuria ja sitä kautta mielenrauhaa. Elämä jatkuu vielä diagnoosin jälkeenkin", Ylenius muistuttaa.

Laske paljonko vakavan sairauden turva maksaisi sinulle »

Vakavan sairauden turva eroaa sairaskuluvakuutuksesta

Vakavan sairauden turvan korvaukseen oikeuttavia sairauksia ovat vakavimmat sairaudet ja toimenpiteet eli syöpä, sepelvaltimon ohitusleikkaus, sydäninfarkti, munuaisten vajaatoiminta, MS-tauti ja aivohalvaus sekä elin- ja luuydinsiirto. Kun vakuutusehdoissa määritelty sairaus on todettu tai toimenpide on suoritettu, vakuutetulle maksetaan verottomasti korvaussumma, jonka hän voi käyttää haluamallaan tavalla toisin kuin sairaskuluvakuutuksessa, jossa korvataan hoidosta tai vamman tutkimisesta aiheutuvia kustannuksia.

Esimerkiksi 35-vuotiaan tupakoimattoman naisen vakavan sairauden turva, jonka korvaus olisi 50 000 euroa, maksaisi hänelle 14 euroa kuukaudessa.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä