Tasa-arvolaki muuttuu

Työnantajien raportoitava entistä tarkemmin palkkaeroista

16.5.2014

Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen muutoksista yhdenvertaisuuslakiin, jossa säädetään muun muassa naisten ja miesten välisestä palkkatasa-arvosta. Työnantajat velvoitetaan jatkossa kertomaan työntekijöille työpaikalla laaditusta tasa-arvosuunnitelmasta ja siihen liittyvän palkkakartoituksen tuloksista. Palkkauksen erot sukupuolten välillä halutaan tehdä lakimuutoksella entistä läpinäkyvimmiksi.

Anna Ylikorkala

Anna Ylikorkala

Lakimuutosten myötä tasa-arvosuunnitelmaan kuuluvan palkkakartoituksen sisältö määritellään aiempaa tarkemmin. Yli 30 henkeä työllistäville yrityksille määrätään velvollisuus tiedottaa henkilöstölle tasa-arvosuunnitelmasta, joka tulee jatkossa tehdä joka toinen vuosi. Lisäksi henkilöstön edustajien roolia tasa-arvosuunnitelman laatimisessa korostetaan.

Vuodesta 2005 alkaen tasa-arvolaissa on määritelty yli 30 työntekijän organisaatioille velvollisuus laatia erityisesti palkkausta ja muita palvelussuhteen ehtoja koskeva tasa-arvosuunnitelma. Tasa-arvosuunnitelmaan on sisällytettävä selvitys työpaikan tasa-arvotilanteesta ja sen osana erittely naisten ja miesten sijoittumisesta eri tehtäviin sekä kartoitus tehtävien luokituksesta, palkoista ja palkkaeroista. Selvityksen lisäksi tasa-arvosuunnitelmaan on kirjattava konkreettiset toimenpidesuunnitelmat mahdollisten epäkohtien korjaamiseksi.

Palkkakartoituksessa hyödynnetään tehtävien vaativuusluokittelua

Tasa-arvosuunnitelmaan liittyvässä palkkakartoituksessa on oleellista tarkastella naisten ja miesten palkkaeroja työntekijäryhmissä niin, että saadaan selville mahdollisia palkkaeroja samankaltaista työtä tekevien keskuudessa. Tähän tarkasteluun käytetään tehtävien vaativuusluokitusjärjestelmää. Mandatum Lifen ja Innovan tarjoama Palkkavaaka antaa luokittelulle hyvän perustan.

"Palkkavaa'an käyttö mahdollistaa työnantajalle paitsi erilaiset sisäiset palkkavertailut, myös vertailun muihin alalla toimiviin yrityksiin ja organisaatioihin", liiketoimintajohtaja Anna Ylikorkala Innovasta kertoo.

"Tasa-arvosuunnitelmaa varten kartoitus on pakko tehdä, mutta Palkkavaaka-markkinapalkkavertailun avulla sekä suuret että pienet yritykset saavat arvokasta tietoa omasta palkkatasostaan myös muihin saman alan toimijoihin verrattuna."

Markkinapalkkavertailut antavat ajankohtaisen ja kattavan tiedon markkinoiden palkoista. Innova rakentaa tarvittaessa myös organisaatiokohtaisesti räätälöityjä luokitusjärjestelmiä ja palkkavertailuja. Palkkojen perustuminen systemaattiseen tehtävien vaativuuden arviointiin lisää organisaation palkkapolitiikan avoimuutta ja johdonmukaisuutta, ja parantaa näin osaltaan työtyytyväisyyttä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä