Työn keventäminen antaa jatkoajan uralle

14.6.2012 (Päivitetty 29.4.2014) Iina Thieulon

Ikäohjelmamalli mahdollistaa ikääntyvän työntekijän työn keventämisen hyvissä ajoin ennen vanhuuseläkeikää, ilman että työn keventäminen vaikuttaa työntekijän vanhuuseläkkeeseen. Varman ja Mandatum Lifen luomassa ainutlaatuisessa mallissa eläkkeen aleneminen kompensoidaan työnantajan ottamalla vapaaehtoisella lisäeläkevakuutuksella. Joustava järjestely edistää työntekijöiden jaksamista ja motivoi kokeneita osaajia jatkamaan työelämässä pidempään.
 

Kun elämän ruuhkavuodet ovat takanapäin, lapset muuttaneet pois kotoa ja asuntolainat maksettu, monilla on edessä vielä 10–20 työvuotta. Työpaikan ulkopuolellakin on aikaa toteuttaa itseään.

Taloudellisesti turvatussa tilanteessa moni työntekijä punnitsee rahan ja vapaa-ajan suhdetta. Lastenlapset, harrastukset ja omasta jaksamisesta huolehtiminen houkuttelevat lisäämään vapaa-aikaa, sillä iso siivu palkasta menee veroihin. Osa-aikaeläke edellyttää kuitenkin merkittävää työmäärän vähentämistä, mikä on monissa työtehtävissä hankalaa. Vaikka monella olisi mahdollisuus pudottaa tulotasoa uran loppuvaiheessa, harvalla on varaa yhtä merkittävään eläkkeen leikkaamiseen.

Työnantaja haluaa huolehtia kokeneiden työntekijöiden jaksamisesta, sillä huolenpidolla voidaan pienentää muun muassa sairauspoissaoloista ja rekrytointitarpeista syntyviä kuluja. Ikääntyvien työntekijöiden arvostaminen tukee myös hyvää työnantajakuvaa ja helpottaa osaamisen siirtämistä nuoremmille työntekijöille. Hyvä työnantaja kannustaa henkilöstöä työurien pidentämiseen ja motivoi työntekijöitä huippusuorituksiin uran viimeisinäkin vuosina.

Työkykyä, motivaatiota ja tehokkuutta

Varman ja Mandatum Lifen luomassa ikäohjelmassa työmäärän kevennys on sovittavissa joustavasti työnantajan ja työntekijän välillä. Jos työaika lyhenee esimerkiksi päivän viikossa, alenee myös palkka 20 prosentilla. Työnantajan ottama lisäeläkevakuutus kompensoi kuitenkin kevennysvuosien ajalta kertymättä jäävän työeläkkeen.

Lisävakuutuksen ottamisesta ja maksamisesta sekä työn uudelleenorganisoinnista vastaa työnantaja. Erityisesti isoissa yrityksissä malli maksaa itsensä nopeasti takaisin, jos järjestelyn avulla voidaan pelastaa yhdenkin työntekijän työkyky.

Pienempikin työnantaja näkee mallin hyödyt työtuntien tehokkuutena, henkilöstön kohonneena motivaationa ja työkyvyn paranemisena. Onnistuneessa työn organisoinnissa kokeneen työntekijän arvokasta ammattitaitoa saadaan siirrettyä luontevasti organisaatiossa eteenpäin, ja yrityksen avainhenkilöt motivoidaan jaksamaan työelämässä lakisääteistä eläkeikää pidempään. Kohentunut työnantajamielikuva ja henkilöstön sitoutuminen ovat työnantajalle kultaakin kalliimpaa pääomaa.

Miltä Varman ja Mandatum Lifen kehittämä ikäohjelmamalli kuulostaa?

Soili, 56, päätoimittaja
Varautunut eläkevuosiin lisäeläkevakuutuksella, jota voi alkaa nostaa vuonna 2013.

"Malli kuulostaa ajatuksellisesti oikein hyvältä. Tieto siitä, että jaksamisestani välitetään ja tietotaitoani halutaan hyödyntää, lisäisi viimeisinä työvuosina myös omaa työmotivaatiotani. Tehtävien vaihdoskin saattaa antaa uutta potkua työntekoon.

Työ on ollut minulle aina tärkeä, mutta ihmisen voimat ovat rajalliset. Olen tehnyt töitä 36 vuotta ja ollut urani aikana kerran lyhyellä uupumislomalla. Vaikka joudun välillä tekemään pitkää päivää ja töitä myös viikonloppuisin, en usko, että olisin valmis jäämään eläkkeelle vielä ensi vuonna. Tällaisessa puoliväliratkaisussa vapaa-aikaa jäisi sopivasti enemmän."

Markku, 48, myyntipäällikkö
Varautunut eläkevuosiin omaisuutta kartuttamalla.

"Äkkiseltään sanottuna malli kuulostaa kiinnostavalta. Pitkät viikonloput houkuttelevat rahaa enemmän, sillä verojen jälkeen yhden päivän menetetty työtulo vastaa vain noin puolen päivän palkkaa.

En pidä mallia ratkaisevana oman sitoutumiseni kannalta, sillä olen ollut yli 30 vuotta samassa työpaikassa. Mutta jos tilanne olisi eri, mallin ansiosta jättäisin todennäköisesti ainakin viimeisen työpaikanvaihdoksen tekemättä."

Taru, 40, Finance Manager
Varautunut eläkevuosiin lisäeläkevakuutuksella.

"Malli kuulostaa houkuttelevalta. Uskon, että se sitouttaa työntekijän olemaan saman työnantajan palveluksessa pidempään.

En kuitenkaan pidä mallia itselleni vielä ajankohtaisena. Jos mallin tarkoituksena on keventää viikoittaista työmäärää, se todennäköisesti alkaa kiinnostaa minua 10–15 vuoden kuluttua – elämäntilanteesta riippuen. Päätökseen vaikuttavat esimerkiksi oma terveys, vanhempien tilanne, mahdolliset lastenlapset ja tietenkin oman työn mielekkyys."

Ikäohjelmamalli lukuina

Ikäohjelmamallissa työntekijän työtaakkaa kevennetään ja palkkaa maksetaan työajan mukaan. Työnantaja kompensoi kertymättä jäävän työeläkkeen vapaaehtoisella eläkevakuutuksella.

Esimerkki työmäärän kevennyksestä

Työntekijän ikä: 58 vuotta
Työntekijän palkka: 3 000 €/kk
Ikäohjelman pituus: 5 vuotta
Työn kevennys: 20 % (1 pv/viikko)
Työntekijän uusi palkka: 2 400 €/kk
Työntekijän eläke: 100 %
Työnantajan panostus vapaaehtoiseen eläkkeeseen: 14 000–15 000 €/5 vuotta *

* Yli 800 hengen organisaatiolle yksi työkyvyttömyyseläke maksaa noin 100 000 euroa.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä