Tylsä vuoristorata vaurastuttaa yrittäjän

7.9.2012 Risto Pennanen

Yrittäjät ovat aikaansaavia ihmisiä. Intoa täynnä, vastuusta ja vapaudesta nauttivia. Yrittäjän vuoristoradalle osuu kuitenkin väistämättä myös yllättäviä käänteitä, jotka koettelevat yrittäjän hermojen lisäksi yrittäjän ja yrityksen taloutta. Käänteitä jotka haittaavat keskittymistä olennaiseen – yrittäjän omaan liiketoimintaan. Siksi yrittäjän kannattaa turvata oma ja läheisten talous yllättävien tilanteiden varalta.

Parhaassakin vedossa oleva yrittäjä voi kohdata äkkipysähdyksen. Tutkimuksen mukaan yli 80 prosenttia yrittäjistä on suunnittelut varautumista henkilökohtaisten kriisien kuten työkyvyttömyyden tai vakavan sairauden varalta. Luku on ilahduttavan suuri. Valitettavasti moni suunnitelma jää arjen kiireessä toteuttamatta.

Katseet tärkeimpiin

Yrittäjä on yrityksensä veturi, joka vastaa asiakassuhteista ja usein myös käytännön tekemisestä. Siksi yrittäjän kannattaa uskoa onneen, mutta varautua myös epäonneen. Tärkeää on myös muistaa huolehtia lähimmäisten taloudellisesta turvallisuudesta, jos jotain odottamatonta tulisi eteen.

Yrittäjän on syytä pitää mielessään ainakin kolme asiaa tulevaisuutensa turvaamisessa. Mitä tapahtuu itselle ja perheelle, jos yrittäjälle itselleen tapahtuu jotain vakavaa? Onko selusta turvattu? Henkilövakuutukset kannattaa hoitaa kuntoon heti yrityksen ensiaskeleista alkaen.

Toiseksi yrittäjä tietää, että yrityksen menestys on kiinni myös henkilöstön motivaatiosta. Viisas yrittäjä panostaa inhimilliseen pääomaan, kannustaa ja sitouttaa. Avainosaajat kun ovat usein yrittäjän liiketoiminnan keskeisimpiä menestystekijöitä.

Yrittäjän on hyvä muistaa, että tulee myös aika, jolloin oma vaunu tulee pääteasemalle ja mukaan hyppää uusi jarrumies. Eläkkeelle siirtyminen on kolmas yrittäjän varautumisen avainasia. Eläkkeellä vietetään jopa kolmannes elämästä. Vuoristoradan viimeisestä kolmanneksesta voi tulla kohtuuttoman tiukka, jos talous on lakisääteisen eläkkeen varassa.

Viisas varautuu ja vaurastuu

Vaurastuminen on valintakysymys. Yrittäjän rata on harvoin tylsä ja tasainen. Siksi vaivalla ansaittu tulo kannattaa siirtää ammattilaisten käsiin rauhallisemmalle raiteelle, tasaisempaa tuottoa tavoittelemaan.

Yrittäjälle ei ole samantekevää, miten vaivalla ansaitut varat karttuvat. Me tavoittelemme absoluuttista tuottoa pitkällä aikavälillä markkinatilanteesta riippumatta. Absoluuttinen tuotto ei tarkoita pikavoittojen hakemista. Se on vakaampaa tuottoa tavoitteleva pitkän aikavälin ratkaisu, jossa haetaan voittoja nousussa ja suojataan varallisuutta laskuissa.

Vuoristoradalla laskut ovat jännittävimpiä. Taloudessa parhaat hetket ovat nousussa. Laskujen varalta kannattaa etsiä suojaa, vaikka se olisi hivenen tylsää. Mandatum Life tarjoaa yrittäjän suojaksi näkemyksensä, jotta yrittäjä voi keskittyä omaan liiketoimintaansa. Autamme hallitsemaan vuoristoradan riskejä, jotta Sinä voisit nauttia yrittämisen onnesta.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä