Minä ja yritykseni tulevaisuuden Suomessa

Jukka Joutsiniemi, Lifted Oy: Tyhjiin kannustuspuheisiin ei ole enää varaa

18.11.2014 Jukka Joutsiniemi Kuvat: Aalto Entrepreneurship Society

Nykyisen taloustilanteen luoma haastava ilmapiiri asettaa kovia paineita niin yrityksille kuin yksilöillekin. Korkea stressin määrä ja loppuun palaminen ovat yleisiä ilmiöitä jopa työelämässä juuri aloittaneiden nuorten keskuudessa. Suomalaisten yritysten kulttuurissa ja työilmapiirissä on selkeästi parantamisen varaa, ja tässä piilee yksi avaimista tuottavuuden ja työn mielekkyyden lisäämiseksi.

Suomalaisyrityksillä ei ole enää varaa tyytyä tyhjiin kannustuspuheisiin ja aikansa eläneisiin tyky-päiviin hyvinvoinnin puolesta, vaan työntekijöiden terveempien elämäntapojen saavuttaminen pitää asettaa yrityksen konkreettiseksi tavoitteeksi, jota yrityksen työkulttuurin tulee aidosti tukea. Rakentamalla tietoisesti hyvinvointiin tähtäävää työyhteisöä ei pelkästään vähennetä työntekijöiden sairauspoissaoloja ja paranneta heidän pitkäaikaista terveyttään, vaan myös lisätään työyhteisön sitoutuneisuutta ja tehokkuutta.

Mistä kulmakivistä terveempi työkulttuuri koostuu? Muutos lähtee organisaation sisältä ja sitä pitää rakentaa tietoisesti pienin jatkuvin kehitysaskelin. Kokouspullat on helppo vaihtaa vaikkapa terveellisimpiin vaihtoehtoihin ja tauoilla virkistävämpää on iltapäivälehtien nettisivujen selaamisen sijaan vaikkapa jaloittelu kollegoiden kanssa. Liikkumiseen työpäivän aikana pitää kannustaa ja valmentaa. Myös tavoitteiden yhteisöllistäminen on tärkeää – esimerkiksi jaettu tavoite työpäivän aikana seisotuista tunneista kokoaikaisen istumisen sijaan vie tiimin hyvinvointia oikeaan suuntaan. Juurtuneiden työkulttuurien muuttaminen ei kuitenkaan ole aina yksinkertaista, jonka takia tarvitaan ammattitaitoista valmennusta ja inspirointia.

Jukka Joutsiniemi

Kirjoittaja on yrittäjä ja Wellness & Performance coach Lifted Oy:ssä. Liftedin tavoitteena on sparrata suomalaisia yrityksiä työkulttuuriin muutoksiin. Lifted järjestää vuorovaikutteisia yritysvalmennuksia, jotka kehittävät työyhteisöiden tuottavuutta ja ilmapiiriä. www.lifted.fi

Mandatum Life oli mukana tukemassa Aalto Entrepreneurship Societyn 22.10. järjestämää Tulevaisuuden Suomi -tapahtumaa, jonka paneelikeskusteluun osallistuivat mm. Björn Wahlroos, Mika Anttonen ja Antti Herlin. Tapahtuman tärkeän teeman keskustelu jatkuu Mandatum Lifen Vieraskirja-palstalla, jonka kirjoittajiksi olemme kutsuneet menestyneitä yrittäjiä pohtimaan omaa ja yrityksensä tulevaisuutta Suomessa. Artikkelissa esitetyt näkemykset ovat kirjoittajan omia eivätkä edusta Mandatum Lifen kantaa.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä