Markkinakatsaus Live

Laskee vai kiihtyy? Tuloskasvuodotukset analysoitavana

17.10.2017

Poimimme kuukausittaisesta viidentoista minuutin Markkinakatsaus Live-lähetyksestä yhden ajankohtaisen teeman. Linkki koko katsaukseen on jutun lopussa. Salkunhoitajat Topias Kukkasniemi ja Carolus Reincke käyvät tällä kertaa läpi tuloskasvuodotuksia ja niiden mahdollisia vaikutusta osakekurssien kehitykseen.

"Tuloskasvun odotetaan olevan Euroopassa viiden prosentin luokkaa, USA:ssa 3,7 prosenttia. Etenkin USA:ssa tuloskasvuodotuksia on vedetty alaspäin", Reincke sanoo.

On tyypillistä, että tuloskasvuodotuksia lasketaan, jotta tulospäivänä yritykset ylittävät niitä. Historiallisesti noin 70 prosenttia yrityksistä ovat ylittäneet tulosennusteita tulosjulkistuspäivänä.

"Tuloskasvun odotetaan kiihtyvän loppuvuotta kohden. Kuluttajarintamalta on tullut positiivisempaa dataa, mikä tukisi vuoden lopun tuloskasvuodotuksia."

Kaikkiaan keskeinen teema on, pystyvätkö yritykset saavuttamaan asetetut tavoitteet. Osakesijoittajia kiinnostaa koholla oleva arvostustaso, joka edellyttää tuloksentekokykyä yrityksiltä myös jatkossa.

Markkinakatsaus Live -lähetyksessä esiintyvät salkunhoitajat Topias Kukkasniemi ja Carolus Reincke.

Q3-tuloskausi alkaa, tuloskasvu hidastumassa vuoden alun tasoilta

Lähde: Deutsche Bank

Lähde: Deutsche Bank

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä