Tervetuloa tulevaisuuden Suomeen

16.10.2014 Kasper Suomalainen Kuvat: Aalto Entrepreneurship Society

Suomessa on aina ollut vahva yrittäjäkulttuuri. Kansainvälistyvät ja kasvuhakuiset yritykset ovat elintärkeässä roolissa työpaikkojen ja taloudellisen arvon luomisessa maahamme – myös tulevaisuudessa. Meillä opiskelijoilla on kuitenkin huoli siitä, olemmeko me kansakuntana aidosti valmiita vastaamaan tulevaisuuden meille asettamiin haasteisiin. Siksi päätimme ryhtyä toimeen asian vuoksi.

Lokakuussa järjestettävä Tulevaisuuden Suomi -paneelikeskustelu kertoo rohkeudesta, riskinotosta, yrittäjyydestä ja kansakuntamme hyvinvoinnista. Opiskelijayhteisömme Aalto Entrepreneurship Society haluaa avata uuden sosiaalisen dialogin tulevaisuutemme Suomesta. Tavoitteenamme on olla eturintamassa rakentamassa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa pureutumalla yrittäjyyteen, sen yhteiskunnallisiin merkityksiin ja vaikutuksiin.

Vuonna 2011 järjestimme Suomi hyvinvoinnin jälkeen -paneelikeskustelun, jossa kyseenalaistimme Suomen talouden kestävyyden ja kutsuimme kaikki opiskelijoista politiikkoihin liittymään mukaan keskusteluun. Tulevaisuuden Suomi jatkaa tätä keskustelua vieden sen uudelle tasolle.

"Suomi tarvitsee nyt enemmän kuin koskaan yksilöitä ja yrityksiä, jotka ovat valmiita ottamaan korkeitakin riskejä rakentaakseen uutta työtä ja kasvua. Tulevaisuuden Suomi on hyvä esimerkki siitä asenteesta ja ilmapiiristä mitä maassamme nyt tarvitaan".

Antti Herlin

Me haluamme koko Suomen ottavan kantaa tähän keskusteluun – opiskelijoista poliitikkoihin, poliitikoista perheisiin. Me kaikki rakennamme maamme tulevaisuuden yhdessä. Tästä herääkin kysymys: voiko vain yksi paneelikeskustelu saada muutosta aikaan? Me todella uskomme niin. Tulemme asettamaan kysymyksiä, jotka paljastavat Suomen kansan huolet ja saavat aikaan todellista keskustelua. Ja niin, tiedämme, että yrittäjyys ei ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin, mutta se on kuitenkin erinomainen paikka aloittaa.

Miksi Suomi on hyvä paikka yrittää – vai onko? Mikä rooli sääntelyllä on tässä? Mitä on työ, mitä se merkitsee ja miten se tulee muuttumaan tulevaisuudessa? Mikä on yritysten merkitys Suomelle? Mitkä ovat tulevaisuuden Suomen toimialat? Mihin investoisimme? Missä luodaan tulevaisuuden työpaikat?

Nämä ovat kysymyksiä, joita aiomme kysyä, kysymyksiä, joita on myös esitetty aiemmin. Mutta tällä kertaa vastaukseksi saadaan jotain muutakin kuin pelkkää sanahelinää. Paneelin jälkeen on aika siirtyä puheista tekoihin, sillä parempi tulevaisuus vaatii suunnitelmien lisäksi konkretiaa.

Panelistimme ovat sanavalmiita ja menestyneitä yritysmaailman konkareita, joilla on henkilökohtaista kokemusta ja näkemystä yrittäjyydestä. Opiskelijoiden haastamina keskustelijoina mukana ovat Björn Wahlroos, Antti Herlin, Mika Anttonen, Inka Mero ja Jufo Peltomaa.

Lisätiedot tapahtumasta

Paikka: Amfi-Sali, Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki. Sekä eteläinen että pohjoinen sisäänkäynti ovat käytössä.
Aika: Keskiviikko 22.10. klo 19

Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista ennakkoon. Ilmoittaudu täällä: http://bit.ly/1lvyTdV

www.tulevaisuudensuomi.org   

Aalto Entrepreneurship Society on Aalto-yliopiston yhteydessä toimiva voittoa tavoittelematon opiskelijavetoinen yhteisö, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta maailman paras toimintaympäristö uusien yritysten synnylle, kasvulle sekä kansainvälistymiselle.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä