Markkinakatsaus Live

Jatkuuko teknologiasektorin vahva veto?

11.1.2018

Salkunhoitajamme käyvät tuoreessa Markkinakatsaus Live-lähetyksessä läpi teknologiasektorin ajankohtaisia näkymiä ja sen vaikutuksia sijoittajan allokaatiopäätöksiin.

"USA:ssa ja kehittyvillä markkinoilla teknologiasektori muodosti suuren osan kokonaistuotosta viime vuonna. USA:ssa yli 35 prosenttia ja kehittyvillä markkinoilla noin neljäsosa", aloittaa salkunhoitaja Topias Kukkasniemi.

Eurooppa sen sijaan on toistaiseksi jäänyt paitsi teknologiasektorin noususta. Myös indekseissä alan osuus on huomattavasti pienempi.

"Mikäli teknologiasektorin hyvä veto jatkuu, suhteellisia voittajia olisivat USA ja kehittyvät markkinat. Vastaavasti jos arvostustasot palaavat maltillisemmiksi, tekisi se Euroopasta suhteellisen voittajan", Kukkasniemi jatkaa.

Teknologiasektorin rakenteessa on eroja Euroopan ja USA:n välillä. USA:ssa löytyy verkkoliiketoimintaa, Euroopassa on enemmän muun muassa yrityksille ohjelmistoja toimittavia yhtiöitä.

"Suurimmat tuotot ovat tulleet mm. Facebookin, Netflixin ja Googlen kaltaisista yhtiöistä", Kukkasniemi konkretisoi.

Suurimmissa nousijoissa arvostustasot alkavat olla jo haastavalla tasolla. Tulospettymyksiin ei ole varaa.

"Viime vuonna kurssit nousivat tuloksen kasvua nopeammin. Olemme positioituneet edelleen pieneen ylipainoon teknologiasektorilla, mutta siten että eniten nousseet yhtiöt ovat markkinapainoa pienemmällä painolla mukana."


Kuva 1. Kokonaistuoton muodostuminen toimialoittain vuonna 2017.
USA:n tuotto dollarimääräisenä, Euroopan ja kehittyvien markkinoiden tuotto euromääräisenä. Lähde: Bloomberg.

 

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä