Tee tulospalkkioiden hallinnoinnista helpompaa

23.4.2015 Kuvat: Tomi Parkkonen

Useimmissa suomalaisissa organisaatioissa maksetaan työntekijöille vuosittain tulospalkkioita. Jopa isoissa yrityksissä tulospalkkiojärjestelmät pyörivät kuitenkin edelleen käsin. Tulospalkkioiden hallinnointi ja raportointi helpottuvat kuitenkin huomattavasti, kun käyttöön otetaan digitaalinen palvelu.

Tulospalkkaus on yleistynyt Suomessa sekä yrityksissä että julkisella sektorilla. Noin neljässä viidestä yli 50 henkeä työllistävistä organisaatioista on käytössä tulospalkkiojärjestelmä 1.

"Suomessa hyödynnetään tulospalkkausta laajalti. Monissa organisaatioissa tulospalkkiojärjestelmiä hallinnoidaan kuitenkin edelleen käsin, mikä vie valtavasti aikaa ja resursseja ja lisää virheiden määrää", Innovan toimitusjohtaja Jani Mikkola sanoo.

Innova on kehittänyt yhdessä HR-järjestelmiä tarjoavan Sympa Oy:n kanssa pilvipalveluna toimivan digitaalisen työkalun, jonka avulla tulospalkkioiden hallinnointi ja raportointi sekä viestintä henkilöstölle helpottuvat. Sympa HR Bonus tuo yrityksen tulospalkkiotiedot Excelistä suojattuun pilvipalveluun, joka on aina käytettävissä.

"Tulospalkitsemisen kiinnostaa työnantajia, koska sen avulla voidaan ohjata työtä organisaation tavoitteiden suuntaan."

Jani Mikkola

"Tulospalkitsemisen kiinnostaa työnantajia, koska sen avulla voidaan ohjata työtä organisaation tavoitteiden suuntaan ja saada aikaan todellisia tulosvaikutuksia. Kun palkitsemisen hallinnointiin käytettävä aika vähenee, tehostuu toimintaa entisestään", Mikkola korostaa.

Hyvä raportointi, parempi kokemus palkitsemisesta

Pilvessä toimivan palvelun avulla oikeat henkilöt saavat ajan tasalla olevaa tietoa silloin, kun he sitä tarvitsevat. Sympa HR Bonus -järjestelmää voivat käyttää niin yrityksen johto ja henkilöstöhallinto kuin esimiehet ja työntekijätkin.

"Johdon kannalta on tärkeintä, että uuden palvelun avulla voi helposti raportoida tulospalkkioiden tavoitteista ja niiden asettamisesta, tavoitteiden toteutumisesta ja kustannuksista halutuilta tasoilta. Kun käytössä on hyvä järjestelmä, HR:n ja esimiesten ei tarvitse kirjata samoja tietoja moneen eri paikkaan", Mikkola kuvaa.

Tulospalkkiojärjestelmä auttaa organisaatiota pääsemään tavoitteisiinsa vain kun työntekijät kokevat järjestelmän oikeudenmukaiseksi ja kannustavaksi ja ymmärtävät, mistä heitä palkitaan. Mikkolan mukaan pilvipalvelu ei korvaa perinteistä viestintää, mutta auttaa pitämään tavoitteet mielessä kehityskeskustelujen välillä.

Toimiva tulospalkkiojärjestelmä pitää sisällän myös tehokkaat työkalut.

"Mittarit, tavoitteet ja toteumat on tietysti käytävä myös kasvokkain läpi, mutta esimerkiksi Sympa HR Bonus -palvelun avulla voidaan helposti mahdollistaa työntekijöiden pääsy seuraamaan tavoitteitaan ja niissä onnistumista pitkin vuotta. Esimies puolestaan löytää samasta paikkaa kaikkien alaistensa tavoitteet ja toteumat. Näin vuotuisesta tulospalkkioprosessista tehdään parempi kokemus sekä työntekijöille että esimiehille".

Innovan palkitsemisen asiantuntijat auttavat Sympa HR Bonus -järjestelmän käyttöönotossa ja järjestelmän työnantajakohtaisten määrittelyjen luomisessa. Sympa tarjoaa järjestelmän palveluna, joka sisältää ylläpidon.

"Toimiva tulospalkkiojärjestelmä pitää meidän mielestämme sisällään myös työkalut, joiden avulla sen hallinnointi on kevyttä ja tehokasta. Sympa HR Bonus on nopea ottaa käyttöön, ja sen etuna ovat lisäksi erittäin edulliset ylläpitokustannukset."

Lähteet

1 Otantatutkimus Oy. Mandatum Lifen palkitsemisselvitys 2014. Selvitykseen osallistui 351 vastaajaa, jotka edustivat yli 50 henkilöä työllistäviä yrityksiä ja julkisen sektorin organisaatioita.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä