Tankkaa salkkuusi vaihtovelkakirjoja, saat erinomaisen hajautushyödyn

11.3.2014

Yksi sijoittajan tärkeimpiä peliliikkeitä tänä vuonna on hajauttaminen. Osakemarkkinoilla on edelleen hyvin tuottopotentiaalia, mutta myös riskejä. Suomalaisen sijoittajan salkusta puuttuu usein yksi hyödyllinen sijoitus: vaihtovelkakirjalainat.

"Osakemarkkinoilla on hyvin tuottopotentiaalia, mutta osakkeisiin kannattaa tänä vuonna sijoittaa hajautetusti ja rajatummalla riskillä", kertoo Mandatum Lifen salkunhoitaja Kristian Nihtilä, joka vastaa viime syyskuussa käynnistetystä ML Vaihtovelkakirja -sijoituskorista.

Miksi juuri nyt kannattaa sijoittaa vaihtovelkakirjoihin?

Osakkeet ovat tuottaneet hyvin, mutta markkinaolosuhteet ovat muuttuneet viime vuodesta. Suurten keskuspankkien elvytystoimia vähennetään ja geopoliittiset riskit ovat juuri nyt esillä. Mikä tekee vaihtovelkakirjoista otollisen sijoituksen tällä hetkellä?

"Osakemarkkinoilla on kaikki edellytykset tuottaa hyvin tänä vuonna, mutta luvassa voi olla enemmän hintaheiluntaa kuin viime vuonna. Vaihtovelkakirjat eivät korreloi täysin korko- tai osakesijoitusten kanssa, joten salkun tehostamisen ja hajauttamisen näkökulmasta vaihtovelkakirjalainat ovat erinomainen valinta niin maltilliselle osakesijoittajalle kuin tuottohakuiselle korkosijoittajallekin", Nihtilä summaa.

Viime vuosien epävakaassa markkinaympäristössä vaihtovelkakirjalainat ovat pärjänneet hyvin.

Vaihtovelkakirjat ovat hyvä välimuoto, sillä ne ovat suoraa osakesijoitusta vähäriskisempiä kohteita. Esimerkiksi viime vuosien epävakaassa markkinaympäristössä vaihtovelkakirjalainat ovat pärjänneet hyvin.

"Vaihtovelkakirja voi olla myös strateginen pitkän aikavälin sijoitus, sillä siinä yhdistyy monien omaisuuslajien ominaisuudet. Euroopassa vaihtovelkakirjalainamarkkinaa kuvaava indeksi on itse asiassa tuottanut paremmin kuin muut yleisindeksit Euroopassa", Nihtilä pohtii.

Osakepoiminta ratkaisee

Vaihtovelkakirjalainat tuottavat tyypillisesti joukkolainan tapaan sijoittajalle korkotuottoa ja erääntyvät eräpäivänä maksettavaksi. Sijoittajalla on lisäetuna mahdollisuus vaihtaa joukkolaina ehtojen mukaisesti osakkeisiin.

"Vaihtovelkakirjalainoihin sijoittaminen on myös osakepoimintaa, sillä vaihto-oikeuden kohteena olevan osakkeen arvostus ja potentiaali ovat tärkeä osa sijoituspäätöstä", Nihtilä sanoo.

Vaihtovelkakirjalainoista on niin paljon kysyntää sijoittajien keskuudessa, että liikkeeseenlaskuja tarvittaisiin enemmänkin.

"Vaihtovelkakirjalainat tarjoavat hyvää suojaa markkinaheiluntaa vastaan. Markkinaolosuhteet ja osallistumisaste osakekurssin kehitykseen on ollut viime vuosien aikana monella tapaa erinomainen. Varoja on virrannut paljon tähän omaisuusluokkaan ja markkinan rakenne puhuu selvästi vakauden puolesta", Nihtilä kertoo.

Hyviä markkinanäkymiä puoltavat myönteiset osakemarkkinanäkymät, alhainen korkotaso ja viime vuodesta jatkunut hyvä yrityskauppa-aktiviteetti.

"Varsinkin öljypalveluosakkeissa on reilusti nousuvaraa. Näköpiirissä on myös muutama yrityskauppa, joissa on mahdollisuus hyvään lisätuottoon. Viime syksynä yrityskauppoja oli poikkeuksellisen paljon ja ne toivat hyvän lisätuoton myös ML Vaihtovelkakirja -koriin lyhyen ajan sisällä."

Markkinaolosuhteet ja osallistumisaste osakekurssin kehitykseen on ollut viime vuosien aikana monella tapaa erinomainen.

Yrityskauppa voi olla vaihtovelkakirjalainoihin sijoittavalle jättipotti, sillä omistajanvaihdos saattaa tarkoittaa, että uuden omistajan on tehtävä tarjous, jolloin sijoittaja saa tuottoa osakekurssin noususta ja ylimääräisen korvauksen vaihto-oikeuden ennenaikaisesta päättymisestä.

"Vuosi on alkanut ihan vilkkaana ja varsinkin nyt tuloskauden jälkeen luvassa on vielä vilkkaampaa emissiotahtia. Valinnanvaraa siis sijoittajalle löytyy", Nihtilä sanoo.

Kiinnostuitko?
Tutustu ML Vaihtovelkakirja -sijoituskoriin »

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä