Supermieskin voi sairastua

12.4.2013 (Päivitetty 26.2.2014) Kuvat: Tomi Parkkonen

Kuka tietää, mitä vakavasti sairastunut eniten tarvitsee? Elämän vaikeimmissa tilanteissa toiveita ja tarpeita on yhtä monta kuin meitä ihmisiä. Sairastumista tai siitä seuraavaa elämäntilannetta ei voi etukäteen täysin suunnitella. Mandatum Lifen Vakavan sairauden turva antaa sinulle mahdollisuuden käyttää korvausrahat juuri niin kuin haluat.

Monella on omakohtainen kokemus vakavasta sairaudesta, itsellä tai lähipiirissä. Yritykselle yrittäjän tai avainhenkilön sairastuminen saattaa merkitä koko organisaation toiminnan vaikeutumista. Vaikka moni suomalainen kantaa huolta terveydestään, sairauksiin varaudutaan edelleen niukasti.

Mandatum Lifen omistajayrittäjätutkimuksen1 mukaan yli 80 %:lla tutkituista yrittäjistä ei ollut lainkaan vakuutusta vakavan sairauden varalle. Kuitenkin liki 60 % tunnisti uhan ja arvioi vakavan sairastumisen vaikutuksen olevan tuhoisa koko yritystoiminnalle.

Voit keskittyä vakavalla hetkellä olennaiseen

"Sairastumista ajatellaan ensin hoidon kautta, mikä vakavien sairauksien osalta on Suomessa hyvin kohdallaan. Harvoin tullaan ajatelleeksi, mitä tapahtuu, jos joutuu olemaan työelämästä ja toimeentulosta sivussa toipumisen aikana. Vakavan sairauden turva varmistaa, että vakavan sairauden kohdatessa voi keskittyä tärkeimpään eli paranemiseen", toteaa Mandatum Lifen liiketoiminnan kehityksen johtaja Petri Vieraankivi.

Vakavasta sairaudesta toipuminen työkykyiseksi vie aikansa, eikä sosiaaliturva usein riitä kattamaan kaikkia tulonmenetyksiä. Sairaskuluvakuutuksen avulla voi huolehtia sairastumisen aiheuttamista välittömistä kuluista. Pitkän töistä poissaolon aikana rahaa tarvitaan kuitenkin myös normaaliin elämiseen ja vaikkapa lainojen maksuun. Vakavan sairauden turvan avulla esimerkiksi yrittäjä saa mahdollisuuden tehdä sitä, mikä juuri sillä hetkellä on hänen tai yritystoiminnan turvaamisen kannalta tärkeää.

Kaikin puolin kattava turva

Yksittäisten vakavien sairauksien varalle löytyy erillisiä vakuutuksia, mutta Mandatum Lifen Vakavan sairauden turva työikäisille kattaa kaikki yleisimmät suomalaiset kansantaudit. Näihin kuuluvat mm. syöpä tai sydäninfarkti sekä monet isot leikkaukset, kuten sepelvaltimon ohitusleikkauksen ja elin- ja luuydinsiirrot.

Turvasummien riittävyydessäkin on eroa. Mandatum Lifessa turvasumman voi valita riittävän suureksi jopa 100 000 euroon asti ja kertakorvauksen saa verottomana lääkärin tekemän diagnoosin jälkeen. Se ei myöskään vähennä muita korvauksia. Siinä missä henkivakuutusturva otetaan läheisiä varten, vakavan sairauden turvalla suojataan selustaa omaa elämäntilannetta ajatellen. Olipa yrittäjä tai palkkatöissä, perheellinen tai yksineläjä, vakava sairaus koettelee taloutta. Käyttämällä hetken suunnitteluun etukäteen, voi elämän yllätyksellisyydestä nauttia rauhallisin mielin.

Lähde

1Taloustutkimus, helmikuu 2011

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä