Markkinakatsaus Live

Suomi-osakkeet alkuvuoden valopilkku

14.3.2018

”Arvostustasot ovat pohjoismaisilla osakemarkkinoilla huomattavasti alemmalla tasolla kuin Yhdysvalloissa”, Mandatum Lifen allokaatiosta vastaava johtaja Carolus Reincke sanoo.

Tilanne ei ole täysin poikkeuksellinen, sillä Yhdysvaltain markkinoiden arvostukset ovat tyypillisesti Pohjoismaita korkeammat. Ero Yhdysvaltain ja Pohjoismaiden välillä on kuitenkin tavallista suurempi.. Helsingin pörssissä yhtiöiden tulosten ja osakkeiden hinnan suhde on lähellä pitkän aikavälin keskiarvoa.

”Pohjoismaissa tulosympäristö on hyvä, mutta kurssinousut ovat jääneet viime aikoina varsin kohtuullisiksi”, Mandatum Lifen salkunhoitaja Mika Heikkinen sanoo.

Heikkinen mainitsee alkuvuoden positiivisina yllättäjinä muun muassa Nokian, Fortumin, Nesteen sekä suomalaiset metsäyhtiöt.

Metsäyhtiöitä on kirittänyt erityisesti sellun suotuisa hintakehitys.

”Sellumarkkinoilla on hyvin kysyntävetoinen tilanne. Kiinassa ostetaan oikeastaan kaikki sellu mitä sinne saadaan vietyä”, Heikkinen sanoo.

Samaan aikaan selluntuotantokapasiteetti on varsin rajallinen. Jopa kroonisesta kysynnän laskusta kärsivässä paperimarkkinassa hinnat ovat kääntyneet nousuun.

Suomalaisten metsäyhtiöiden kurssikehitys onkin ollut vahvaa. Esimerkiksi Stora Enson UPM-Kymmenen osakekurssit ovat nousseet 12 kuukauden aikana yli 20 prosenttia.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä