Strategia toteutuu operatiivisella työllä

15.4.2015 Harri Kerminen Kuvat: Tommi Vallisto

Hallitustyöskentelyyn kuuluu monenlaisia tehtäviä liiketoiminnan strategisesta päätöksenteosta johdon palkitsemiseen ja hyvän hallintotavan varmistamiseen.

Yksikään tehtävistä ei ole turha, mutta hallitukset joutuvat tasapainoilemaan ajan riittävyyden kanssa. Mitä priorisoidaan? Paljonko aikaa kuluu house keeping -asioiden hoitamiseen? Riskinä on, että aikaa palaa asioihin, joihin hallituksen jäsenten on helppo ottaa kantaa ja joissa he voivat viisastella omalla mukavuusalueellaan.

Hallituksen tärkein tehtävä on omistaja-arvon jatkuva kasvattaminen, siis tuloksen jatkuva parantaminen tase kurissa pitäen. Vaikka tavoitteen toteutuksesta vastaa johto ja organisaatio, hallitustyö on oleellinen osa johtamisjärjestelmää. Vastuut ja roolit on vain muistettava pitää selkeinä.

Nykyään hallitukset käyttävät entistä enemmän aikaa strategiatyöhön, tavalla tai toisella joka kokouksessa. Siitä halutaan puhua, mutta suunnanmuutoksia tehdään harvoin, vaikka strategiaputken sisällä liikutaankin. Haasteena on strategian toteuttaminen nopeasti, kilpailijoita ketterämmin, jatkuvasti vähän muita edellä.

"Miten hallitus pystyy luomaan energisen ilmapiirin, positiivisen spiraalin?"

Nykyistä enemmän hallituksen tulisikin sparrata ja auttaa tuote- tai palvelukonseptien kehittämisessä, brändinrakentamisessa ja kilpailukyvyn parantamisessa asiakasrajapinnassa. Johto on tästä vastuussa, mutta koska yrityksen kilpailukyky mitataan päivittäin asiakaskohtaamisessa, ei hallituskaan voi sitä väistää. Miten hallitus voi siis luoda nopean, luottamuksellisen ja energisen ilmapiirin, positiivisen spiraalin?

Ratkaisevaa on nimittäin organisaation kyvykkyys strategian toteuttamiseen jokapäiväisessä operatiivisessa työssä. Huonolla operatiivisella tuloksella ei voi toteuttaa kuin selviytymisstrategiaa.

Nyt kun suomalaisyritykset on saatu kustannuksiltaan hoikiksi kuin missikisoissa, organisaatiot yksinkertaistettu tehokkaiksi ja taseet kansainvälisestikin kilpailukykyiseksi, on kannattava kasvu tunnetusti ainoa tie yrityksen arvon nostamiseen. Muhkea osinkokevät on toki tulossa, mutta siihen ei pidä tyytyä. Meidän on pystyttävä parempaan, ettemme näivety.

Siksi hallituksen pitäisi osata tukea innovatiivisuutta, innostaa johtoa luomaan uutta, ei ainoastaan uusia tuotteita vaan uusia liiketoimintamalleja. Niillä kisa lopulta voitetaan.

Kasvu Suomessa syntyy vain yritysten kasvaessa, kannattavasti – muuta vaihtoehtoa ei tule.

Harri Kerminen

Kirjoittaja on ammattilainen, joka on toiminut ja toimii useiden pörssilistattujen yritysten sekä kasvuyritysten hallituksissa ja on mukana muutamassa start-upissa hallituksen jäsenenä ja sijoittajana.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä