Sivulauseessa: Saara Kankaanrinta

23.3.2017 Anna Väre Kuvat: Kaapo Kamu

Saara Kankaanrinta uskoo, että maailman voi pelastaa.

Olen yrittäjänä perustaja ja käynnistäjä. Kasvoin yrittäjäperheessä ja yrittäjyys on aina ollut minulle luontaista. Perheessäni ei ole koskaan tehty töitä kellon mukaan.

Minua inspiroi ajatus maailman muuttamisesta. Koen, että muutos on mahdollinen ja sille on pakottava tarve juuri nyt. Mitä suurempia haaveita, sitä enemmän innostun. Kaikkein hienointa on nähdä, kun innostus muuttuu konkretiaksi.

Urallani kaikki liittyy jotenkin kestävään ruokaketjuun, Itämereen ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen. Vaatii kuitenkin kovaa luonnetta muokata idea toimivaksi yritykseksi. Jotta tätä jaksaa, on oltava sellainen, ettei taivu haasteiden edessä vaan ponnahtaa aina takaisin.

Parhaimmillani olen ilmiöiden luojana ja ihmisten kanssa. Sanotaan, että työ yksin on tervaa ja yhdessä hunajaa. Yrityksissämme on mukana ällistyttävän hyviä ihmisiä ja alansa huippuosaajia, joiden kanssa jaamme saman arvopohjan.

Luonteeltani olen perusoptimisti ja haaveilija. Unelmia pitää olla paljon, sillä jossain vaiheessa ne muuttuvat projekteiksi ja osa niistä toteutuu. Unelmointi on myös tapa selvitä maailmassa.

Tärkeä oivallukseni on, että työssä saa olla hauskaa ja työstä saa tykätä. Itseäni ei haittaa tehdä vähän töitä lomallakin. Koska olen naimisissa työn kautta, suurin voimavarani on rakkaus ja se, että saan tehdä töitä eniten arvostamani ihmisen kanssa.

Suurin haaste työssäni on selittää asiat ymmärrettävästi. Maailma on täynnä ekokatastrofeja käsiteleviä raportteja, mutta jostain syystä tutkimustieto ei ole muuttunut toiminnaksi. Viestintä on vaikuttamisen ytimessä ja konkreettisen tekemisen pari.

Rentoudun kouluttamalla koiriamme. Se on todella palkitsevaa, kun sanaton kommunikaatio koiran kanssa toimii. Toinen tapani rentoutua on viettää nauruhepuli-­iltoja kavereiden kanssa. Huumori on arjessakin kultaa, kun kotona on kolme pientä lasta ja kaksi koiraa.

Saara Kankaanrinta on Baltic Sea Action Groupin, Suomen suurimman ravinteiden kierrättäjän Soilfood Oy:n ja uusiutuvan energian varastointia kehittävän Qvidja Kraftin Ab:n perustaja ja hallituksen jäsen. Lisäksi Kankaanrinta toimii nyhtökauran kehittäneen Gold&Green Foodsin hallituksessa sekä Suomen kierto­talouden ohjausryhmässä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä