Sivulauseessa

Joona Haatainen vaihtoi kravatin huppariin, koska se tuntui paremmalta

13.10.2017 Anna Väre Kuvat: Kaapo Kamu

Intohimoni on toimia luovien ihmisten taustalla. Haluan muuttaa perinteisen median lakeja ja tarjota heille mahdollisuuden menestyä ilman portinvartijoita.

Yrittäjyys on minulle elämäntyyli. Tein ennen sähkö- ja maalaushommia, ja usein töihin lähtö ahdisti. Nyt koen, että saan toteuttaa itseäni ja voin luoda merkitystä monen nuoren elämään.

Olen parhaimmillani, kun ideoin uusia juttuja tiimini ja yhtiökumppaniemme Duudsoneiden kanssa. Minua ei hävetä laittaa itseäni likoon ja olla vähän hullu.

Tavoitteeni on yrityksemme kansainvälistyminen. Skaalau­tuvan bisnesmallin sijaan uskon palvelualaan ja haluan osaltani kehittää sen markkinoita Suomessa.

Joskus pelkään, etten riitäkään. Silloin on tärkeää, että vierellä on ihmisiä, jotka tsemppaavat ja kannustavat.

Esikuvani yrittäjänä on Pohjanmaalla asuva enoni, jonka rakennus- ja logistiikkafirmassa työskentelin nuorena kaikki kesät. Eno opetti minulle paljon yrittäjähenkisyydestä ja siitä, kuinka työskennellään kovalla intohimolla.

Yllätyin siitä, ettei minun tarvitse mahtua yrittäjänä tiettyyn muottiin tai stereotypiaan. Aluksi yritin vääntää krakaa kaulaan, mutta vaihdoin huppariin, kun se ei tuntunut hyvältä. Asiakkaamme sanovat usein, että yhteistyö kanssamme on kivaa ja rentoa.

Haluaisin oppia entistä parempaa itsekuria ja läsnäolon taitoa. Haalin itselleni edelleen liikaa hommia sen sijaan, että delegoisin niitä paremmin.

Rahaa tulee, kun tekee työnsä hyvin. Viime aikoina sijoittaminen ja säästäminen ovat tulleet minulle tärkeämmäksi. Luovuin juuri autostani ja sijoitin rahat indeksirahastoon.

En ihannoi startup-hulinaa. Työn lisäksi elämässä on paljon muuta. Onneksi perheeni rytmittää elämää ja pakottaa järkeviin työaikoihin.

Onnellisuuteni tulee hyvästä perusarjesta. En jahtaa huippuhetkiä vaan nautin yksinkertaisista asioista, kuten juoksulenkistä meren rannalla.

Kymmenen vuoden päästä olen toivottavasti mukana useammassa yrityksessä ja minulla on myös aikaa reissata ja nauttia välillä surffielämästä.

Joona Haatainen on Troot Networkin perustaja ja toimitusjohtaja. Aiemmin Töttöröö Networkina tunnettu yritys on Suomen ensimmäinen YouTube-video-verkosto, joka kokoaa yhteen eturivin tubettajat. Yritys ideoi ja toteuttaa yrityksille yksilölli­sesti räätälöityjä sosiaa­lisen median kampanjoita. Se työllistää reilut 30 henkeä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä