Sijoitusmarkkinat: Pinnalla toukokuussa

13.5.2015

Osakevuosi lähti vauhdikkaasti käyntiin, mutta huhtikuussa hintaheilunta lisääntyi. Myös korkomarkkinoilla nähtiin historiallisen raju liike huhtikuun loppupuolella. Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#volatiliteetti #osakkeet

Markkinoilla on nähty paljon hintaheiluntaa huhtitoukokuussa. Öljyn hinta nousi voimakkaasti ja myös valuuttaliikkeet olivat huomattavia.

"Venäjä ja Brasilia pärjäsivät hyvin raaka-ainehintojen nousun myötä. Myös Kiinan osakemarkkinat nousivat voimakkaasti", sanoo Mandatum Lifen salkunhoitaja Carolus Reincke. Reincken mukaan alkuvuoden suhteellinen voittaja on silti ollut Eurooppa, jossa on nyt nähty myös onnistunut tuloskausi.

"Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010 Euroopassa koko vuoden tulosennusteita on nostettu julkaistujen tulosten perusteella. Tuloksissa näkyy euron heikkeneminen ja näkymien parantuminen. Yritysten tulokset (STOXX 600) ovat kasvaneet 6,6 % ja liikevaihdon kasvu 1,4 % viime vuoteen verrattuna."

"Sijoittajille tappiot ovat voineet olla merkittäviä, jos korkoriskiltä ei ole suojauduttu."

Reincken mukaan potentiaalia löytyy siitä huolimatta, että arvostustasot ovat nousseet.

"Suosituksemme on ylipainottaa eurooppalaisia osakkeita verrattuna esimerkiksi amerikkalaisiin osakkeisiin", Reincke summaa.

#korkoliike #korkoriski

"Korkomarkkinoilla nähtiin todella suuria liikkeitä, jopa ennennäkemättömiä. Korkosuojaukset ovat olleet avainasemassa tappioiden välttämiseksi", kommentoi Mandatum Lifen salkunhoitaja Kristian Nihtilä.

"Tuloksissa näkyy euron heikkeneminen ja näkymien parantuminen."

Lähtöasetelma korkomarkkinoilla oli tosin poikkeuksellinen: historiallisen matalilta tasoilta nähty nousu oli Nihtilän mukaan ymmärrettävää.

"Sijoittajille tappiot ovat voineet olla merkittäviä, jos korkoriskiltä ei ole suojauduttu. Taktinen suojaus on ollut avainasemassa: Esimerkiksi ML Korkosalkku luovi menestyksellä korkojen rynnistäessä ylös", Nihtilä sanoo.

Nihtilä suosittelee sijoittajia katsomaan nyt valtionlainojen sijaan esimerkiksi yrityslainoja Pohjoismaissa. Pohjoismaisille yrityslainamarkkinoille sijoittava Nordic High Yield Abs -sijoituskori tuottaa tällä hetkellä noin 8 % ja hyvin maltillisella korkoriskillä.

"Pohjoismaiset yrityslainat ovat usein vaihtuvakorkoisia, mikä tarjoaa luonnollista suojaa korkojen nousua vastaan."

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Janne Holtari, Samuli Outinen, Carolus Reincke ja Kristian Nihtilä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä