Sijoitusmarkkinat: Pinnalla tammikuussa

21.1.2015

Osakemarkkinoiden näkymät ovat positiiviset, mutta markkinaliikkeet ovat olleet voimakkaita viime kuukausina. Loppuvuonna markkinoita liikutti mm. öljyn hinnan voimakas lasku. Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#euro #osakkeet

"Tästä vuodesta odotetaan hyvää yritysten tuloskasvua ajatellen niin Yhdysvalloissa, Euroopassa kuin kehittyvillä markkinoillakin", aloittaa Mandatum Lifen salkunhoitaja Carolus Reincke. Yhdysvalloissa tuloskasvuodotus on vuodelle 2015 kahdeksan prosentin luokkaa.

Euron heikentyminen varsinkin dollaria vastaan luo puolestaan parempia näkymiä Euroopan osakemarkkinoille. Yritysten liikevaihdon kasvu ja tuloskasvu on noussut jo loppuvuodesta ja markkinoilla luotetaan sen jatkuvan myös uuteen vuoteen lähdettäessä.

"Varsinkin Saksassa heikentyvä euro on tärkeä, sillä maassa on paljon vientiyhtiöitä", Reincke sanoo.

Euroopan taloutta yleisesti mutta myös kuluttajasektoria hyödyttää öljyn hinnan lasku.

"Tästä vuodesta odotetaan hyvää yritysten tuloskasvua ajatellen"

"Tässä markkinatilanteessa näemme pienet ja keskisuuret eurooppalaiset yritykset houkuttelevina", kertoo puolestaan salkunhoitaja Samuli Outinen.

Markkinoilla odotetaan edelleen järeämpiä toimia euroalueen talouden elvyttämiseksi ja monien ennakkoarvioiden mukaan Euroopan keskuspankki EKP julkistaa pian laajan valtionlainojen osto-ohjelman.

"Maailmassa liikkeellä olevan rahan määrän odotetaan kasvavan yli 15 prosenttia. Se olisi nopeampaa tahtia kuin viime vuonna. Tämä siitäkin huolimatta, että USA:n keskuspankki Fed on ajanut alas oman elvytysohjelmansa", Reincke sanoo.

#korot #EKP #volatiliteetti

Euroopan odotettu valtionlainojen ostaminen odotetaan kuitenkin lisäävän markkinaliikkeitä tänä vuonna.

"Korkomarkkinoille signaali on selvä: ohjauskoro pysyy alhaalla ja talletuskorot jopa miinuksella. Tavalliselle korkosijoittajalle tämä tarkoittaa inflaation jälkeen negatiivista tuottoa. Siksi riskiä on otettava myös korkomarkkinoilla", taustoittaa Mandatum Lifen Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen.

Erityisen kiinnostavana Lehtonen pitää pohjoismaista high yield -markkinaa.

"Oman Nordic high yield -sijoituskorimme juokseva tuotto on valuuttasuojauskustannuksilla huomioituna jopa 8,5 prosenttia, mikä on äärimmäisen houkutteleva tuotto nollakoron ympäristössä, ja erittäin kilpailukykyinen jopa osakemarkkinoiden tuottoon nähden", Lehtonen taustoittaa.

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Christian Kock, Kristian Nihtilä, Samuli Outinen ja Carolus Reincke.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä