Sijoitusmarkkinat: Pinnalla marraskuussa

14.11.2014

Markkinoilla on maailmanlaajuisesti ollut parempaa virettä lokakuun syysmyrskyn jälkeen. Myös kolmannen vuosineljänneksen tuloskausi yllätti positiivisesti sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#valuutat #tuloskausi

Osakkeiden arvostustaso ja tuloskehitys olivat kolmannen vuosineljänneksen osalta odotettuakin paremmalla tasolla Yhdysvalloissa. Positiivinen yllätys nähtiin myös Euroopassa heikentyneen euron siivittämänä. 

"Tuloskasvu USA:ssa oli kolmannella vuosineljänneksellä 8,5 % vuodentakaiseen verrattuna. Euroopassa lukemat ylsivät 10 %:iin mm. heikentyneen euron ansiosta. Se on paras tahti moneen vuoteen", sanoo salkunhoitaja Carolus Reincke.

Euron heikentyminen on merkittävä tekijä Euroopassa, ja siitä on nyt jo saatu positiivisia vaikutuksia.

Eurooppalaisten yhtiöiden tilanne näyttää nyt paremmalta, kun vertaa esimerkiksi vuodentakaiseen tilanteeseen.

"Euron heikentyminen on merkittävä tekijä Euroopassa, ja siitä on nyt jo saatu positiivisia vaikutuksia. Todellinen vaikutus tuloksiin näkyy pidemmällä aikavälillä", sanoo Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen.

#lokakuu #syysmyrsky #keskuspankit

"Lokakuussa markkinoilla nähtiin varsin syvä kyykkäys, mutta yhtään yksittäistä syytä sille ei ollut. Geopoliittiset riskit, huolet alkavasta tuloskaudesta ja yleisesti riskinottohalukkuuden vähentyminen vaikuttivat markkinatunnelmaan", Reincke sanoo.

Tuloskausi kuitenkin yllätti positiivisesti keskuspankkien elvytyksen tukemana. Lehtonen muistuttaa, että keskuspankit ovat olleet erittäin suuressa roolissa finanssikriisin jälkeisessä markkinatilanteessa.

"USA:n keskuspankki Fed lopetti elvytyksensä lokakuun lopussa ja myös Japanin ja Englannin keskuspankit ovat elvyttäneet pitkään. Mutta EKP haraa vastaan ja on vasta aloittamassa laajempaa elvytysohjelmaa", Lehtonen pohtii.

Lokakuussa markkinoilla nähtiin varsin syvä kyykkäys, mutta yhtään yksittäistä syytä sille ei ollut.

Reincken mukaan EKP:n asema ei ole täysin yksiselitteinen. Esimerkiksi Saksa on vastustanut valtionlainojen osto-ohjelmia.

"Pääjohtaja Mario Draghi on kuitenkin todennut, että EKP:n tase tulee nousemaan 1000 miljardilla eurolla. Se on merkittävä summa ja olisi erittäin hyvä asia Euroopan riskipitoisille omaisuuslajeille, kuten osakkeille", Reincke sanoo.

Myös valtionlainojen tuotoissa on nähty poikkeuksellisia tilanteita.

"Alhaiset inflaatio- ja kasvuodotukset ovat aiheuttaneet sen, että valtionlainojen korot ovat matalammilla tasoilla kuin koskaan", Lehtonen sanoo.

Esimerkiksi Saksan tuottokäyrä on jopa miinuksella, mikä tarkoittaa, että sijoittajat joutuvat maksamaan siitä, että varat ovat sijoitettuna Saksan lyhyessä valtiolainassa.

 

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Christian Kock, Kristian Nihtilä, Carolus Reincke ja Ted Roberts.

 

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä