Sijoitusmarkkinat: Pinnalla maaliskuussa

12.3.2015

Vuoteen 2015 lähdettiin korkein odotuksin USA:n osakemarkkinoiden suhteen, mutta parin kuukauden aikana osat ovat vaihtuneet ja Euroopassa on nähty poikkeuksellisen vahva alkuvuosi. Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#Eurooppa #osakkeet #euro

Euroopassa on nähty monella rintamalla positiivista kehitystä. Suurin taustavaikuttaja on Euroopan keskuspankin elvytysohjelma ja sen myötä reippaasti heikentynyt euro. Eurooppa on ollut selkeästi vahvin markkina noin 15 % tuotolla. Vastaavasti USA:n S&P 500-indeksi on tuottanut vain noin prosentin verran.

"Yhdysvaltoihin sijoittanut eurosijoittaja on saanut kuitenkin 11 prosentin tuottoa lähinnä merkittävän valuuttavaikutuksen ansiosta", sanoo Mandatum Lifen salkunhoitaja Carolus Reincke.

EKP:n elvytys on houkutellut rahavirtoja maailmanlaajuisesti Eurooppaan. Vuosi näyttääkin myönteiseltä koko alueen osakemarkkinoiden osalta, mutta näkyykö hyvä kehitys jo kalliina hintoina?

"Eurooppa on edelleen edullinen, sillä tulokset eivät ole kehittyneet yhtä hyvin kuin USA:ssa. Kiinniotettavaa on paljon, joten osakesijoittajan näkökulmasta Eurooppa on edelleen USA:ta huomattavasti mielenkiintoisempi", sanoo puolestaan salkunhoitaja Samuli Outinen.

Näkyykö hyvä kehitys jo kalliina hintoina?

Outinen korostaa, että myös Pohjoismaista voi löytyä hyvää tuottokehitystä, jos Euroopan vahva meno jatkuu.

"Pohjoismaat ovat pieni ja syklinen markkina-alue, joten myös nousut voivat olla voimakkaita."

Myös kehittyvillä markkinoilla on hyviä sijoitusmahdollisuuksia, mutta Reincke kehottaa katsomaan sijoituskohteita, joita nostavat edulliset raaka-aineet.

"Raaka-ainekustannukset ovat nyt alhaiset esimerkiksi Intialle, mutta sen sijaan Brasilia tulee olemaan vaikeuksissa."

Raaka-aineiden lisäksi myös uskottava rahapolitiikka on keskeisessä asemassa, kun etsii hyviä sijoituskohteita kehittyviltä markkinoilta.

"Syytä joka tapauksessa on sijoittaa hajautetusti", Reincke sanoo.

#korot #highyield

Korkosijoittajalle elvyttävä keskuspankkipolitiikka on luonut hankalan asetelman, sillä korkotaso on lähellä nollaa ja joidenkin valtionlainojen osalta jopa negatiivinen.

Raaka-aineiden lisäksi myös uskottava rahapolitiikka on keskeisessä asemassa, kun etsii hyviä sijoituskohteita kehittyviltä markkinoilta.

"Varsinkin institutionaaliset sijoittajat, kuten eläkesijoittajat, ovat hankalassa tilanteessa pitkien vastuiden kanssa", Outinen sanoo.

Instituutiot ovat jossain määrin jopa pakotettuja sijoittamaan nollakorkosijoituksiin. Ongelma koskee valtionlainojen lisäksi jopa vakaita yrityslainoja.

"Kukaan tuskin olisi osannut kuusi vuotta sitten ennakoida tällaista tilannetta. Yritykset ja kuluttajat toki hyötyvät alhaisesta korkotasosta ja sitä myötä pienistä korkokuluista. Rahoitus on edullista ja kulutukseen tai sijoittamiseen jää enemmän varoja", Outinen pohtii.

Myös korkomarkkinoilla on saatavilla tuottoja, mutta valikoivasti.  Reincke mainitsee pohjoismaiset yrityslainamarkkinat ensisijaisena vaihtoehtona.

"Nordic High Yield -sijoituskorissamme on tälle vuodelle yli 8,5 % juokseva tuotto valuuttasuojausten jälkeen", Reincke sanoo.

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Christian Kock, Kristian Nihtilä, Samuli Outinen ja Carolus Reincke.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä