Sijoitusmarkkinat: Pinnalla lokakuussa

15.10.2014

Osakemarkkinat ovat olleet maailmanlaajuisesti paineessa viimeviikkoina. Euroopan keskuspankki kertoi lisäävänsä elvytystä syyskuussa, mikä luo positiivisempia näkymiä Eurooppaan varsinkin heikentyvän euron kautta. Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#osakkeet #volatiliteetti

Osakemarkkinoilla vallitsee monta tekijää, jotka nyt painavat markkinoita. Lähes kaikki suuret osakemarkkinat ovat laskeneet 5-10 %.

"Yhtä selkeää syytä syys–lokakuun laskulle ei ole. Kun markkinoilla on pelkoja, se näkyy ylireagointeja kaikkiin negatiivisiin uutisiin. Riskiä kartetaan tällä hetkellä voimakkaasti", aloittaa Mandatum Lifen salkunhoitaja Ted Roberts.

Salkunhoitaja Carolus Reincken mukaan reaalitaloudessa on näkynyt pettymyksiä. Samanaikaisesti USA:ssa on käynnissä korkoympäristön muutos, mikä myös luo epävarmuutta.

"On kuitenkin hyvä, että arvostustasot ovat maltillistuneet. Ei myöskään ole merkkejä siitä, että yritysten tulokset olisivat merkittävästi heikentymässä", Reincke huomauttaa.

"Konepajaosakkeissa voi olla nousupotentiaalia, jos euron heikentymisestä saadaan siitä odotettu hyöty."

Suomen osakemarkkinoilla lyödyimpiä osakkeita ovat olleet Venäjä-sidonnaiset yritykset sekä konepajat. Robertsin mukaan Suomen osakemarkkinoista on vaikea olla optimistinen tällä hetkellä, mutta potentiaalia voi löytyä vielä.

"Monet osakkeet ovat jo laskeneet paljon. Esimerkiksi konepajaosakkeissa voi olla nousupotentiaalia, jos euron heikentymisestä saadaan siitä odotettu hyöty", Roberts pohtii.

Vaikka suuret osakemarkkinat ovat olleet laskussa, löytyy myös muutamia markkinoita, jotka ovat pärjänneet turbulenssista huolimatta.

"Kehittyvät markkinat ja erityisesti Kiinan ja Brasilian osakemarkkinoiden suhteellinen kehitys on ollut hyvä", Reincke sanoo.

#öljy

Myös öljyn hinta on ollut laskussa, vaikka pitkällä aikavälillä öljyn hinta on ollut nouseva. Ted Robertsin mukaan öljymarkkinoista on tällä hetkellä paljon väärinymmärryksiä.

"Väärinymmärrykset liittyvät esimerkiksi USA:n tuotantoon. USA ei ole omavarainen öljyn suhteen, vaikka markkina on kasvanut vauhdilla viime vuosina", Roberts korostaa.

Myös öljyn hinnan liikkeisiin suhtaudutaan turhan negatiivisesti.

"Jos öljyn hinta pysyisi nykytasolla, se olisi maailmantaloudelle hyvä, ei huono asia", Roberts sanoo.

 

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Christian Kock, Kristian Nihtilä, Carolus Reincke ja Ted Roberts.

 

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä