Sijoitusmarkkinat: Pinnalla joulukuussa

10.12.2014

Marraskuu oli kaikilla osakemarkkinoilla hyvä kuukausi. Myös kolmannen vuosineljänneksen tuloskausi yllätti positiivisesti sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#tuloskausi #osakkeet

Erityisesti eurooppalaiset osakkeet olivat myötätuulessa marras–joulukuussa.

"Heikentynyt euro auttoi ja auttaa vientiyrityksiä jatkossakin. Toinen tekijä oli öljyn hinnan lasku, joka hyödytti kuluttajia", sanoo Mandatum Lifen Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen.

"Paikoittain on nähtävissä hyvää elpymistä. Pitkään jatkunut heikko talouskehitys on saamassa käänteen parempaan", jatkaa puolestaan salkunhoitaja Samuli Outinen.

Vaikka euroalueen talous on ollut paineessa, alueen yritykset ovat pärjänneet hyvin ja pystyneet tehostamaan toimintaansa.

Outisen mukaan askelmerkit osakesijoittajalle ovat hyvät myös ensi vuoden osalta.

"Näemme potentiaalia erityisesti Euroopassa, joka on tähän asti jäänyt Yhdysvalloista jälkeen. Nyt pakettiin saatu Q3-tuloskausi oli eurooppalaisten yhtiöiden osalta hyvä."

Eurooppalaiset pienyhtiöt ovat Outisen mukaan mielenkiintoisimpia sijoituskohteita tällä hetkellä.

"Pienet ja keskisuuret yhtiöt Euroopassa ovat parin miljardin luokkaa. Nämä yhtiöt tekevät tulosta sekä Euroopassa että maailmalla ja niillä on edelleen edellytykset kasvaa. Osinkotuototkin ovat hyvällä tasolla", Outinen sanoo.

Outinen muistuttaa, että vaikka euroalueen talous on ollut paineessa, alueen yritykset ovat pärjänneet hyvin ja pystyneet tehostamaan toimintaansa.

#EKP #QE #korot

Euroopan keskuspankki on ilmoittanut lisäävänsä elvytystä. Lisäelvytys tarkoittaa EKP:n oman QE-elvytyksen aloittamista, eli valtionlainojen ja yrityslainojen ostamista keskuspankin omaan taseeseen.

"EKP:n työkalupakki tullee laajenemaan heti alkuvuodesta. Mielenkiintoista on nähdä, miten korkomarkkinat reagoivat lisäelvytykseen", Juhani Lehtonen sanoo.

On hyvin todennäköistä, että korot lähtevät nousuun, kun lisäelvytysilmoitus tulee.

"Markkinat ovat varautuneet lisäelvytykseen, mikä on laskenut korkoja entistä matalammille tasoille. Kun lisäelvytys alkaa, korot todennäköisesti nousevat. Siksi korkovaihteluihin on oltava valmis reagoimaan."

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Christian Kock, Kristian Nihtilä, Samuli Outinen ja Carolus Reincke.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä