Sijoitusmarkkinat: Pinnalla huhtikuussa

16.4.2015

Euroopassa on nähty poikkeuksellisen vahva alkuvuosi, mutta nousuvaraa löytyy edelleen hyvien tuloskasvuodotusten ja yrityskauppa-aktiviteetin siivittämänä. Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#Eurooppa #yrityskaupat

Euroopassa hyvä vire näkyy niin osakemarkkinoiden nousuna kuin yrityskauppa-aktiviteetin kiihtymisenäkin.

"Eurooppalaiset yritykset kiinnostavat nyt Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Tämä osaltaan kertoo yritysten luottamuksen parantumisesta. Raha on halpaa ja Eurooppa on houkutteleva markkina tässä suhteessa", sanoo Mandatum Lifen salkunhoitaja Samuli Outinen.

"Sijoittajaa kiinnostavat yrityskauppojen kohteena olevat yritykset, sillä liiketoiminta voi nopeastikin kasvaa uusiin mittasuhteisiin"

Outinen mainitsee Nokian ja Alcatel-Lucentin tuoreimpana yrityskauppojen kuumana uutisena. Yrityskaupat kiinnostavat sijoittajia, sillä se luo uusia mahdollisuuksia liiketoiminnalle ja usein nostaa yrityksen osakekurssia.

"Yleisesti ottaen yrityskaupassa syntyy synergiahyötyjä kustannustehokkuuteen ja myyntiin liittyen. Sijoittajaa kiinnostavat yrityskauppojen kohteena olevat yritykset, sillä liiketoiminta voi nopeastikin kasvaa uusiin mittasuhteisiin", Outinen pohtii.

#osakkeet #euro

Osakemarkkinoiden nousu on herättänyt myös huolia ylioptimismista. Onko Euroopan osakemarkkinoilla jo kuplan aineksia?

"Arvostustasot ovat edelleen kohtuulliset ja vain hieman yli pitkäaikaisten keskiarvojen,  mikä on perusteltua kun talouskasvuodotukset kiihtyvät.. Osakemarkkinoilla on onnistuneen tuloskauden toteutuessa edellytyksiä nousta lisääkin", pohtii salkunhoitaja Matias Rundgren.

Samuli Outinen muistuttaa, että vaikeat talousajat ovat piiskanneet yrityksiä parempaan tuloskuntoon sitten finanssikriisin.

Ensimmäisen kvartaalin menestyksen merkittävin taustavaikuttaja oli heikentynyt euro.

"Yritysten tuloskunto on merkittävästi parantunut vuoden 2008 jälkeen ja tuloksissa on vielä reippaasti parantamisen varaa. Euroopassa varsinkin pienillä ja keskisuurilla yrityksillä näkymät ovat erinomaiset", Outinen sanoo ja viittaa European Small & Mid Cap -koriin, joka on noussut alkuvuoden aikana lähes 30 %.

Ensimmäisen kvartaalin menestyksen merkittävin taustavaikuttaja oli heikentynyt euro. Valuutat suosivat myös Pohjoismaiden osakemarkkinoita.

"Norjan ja ruotsin kruunujen heikentyminen suhteessa yhdysvaltain dollariin vaikuttaa positiivisesti myös tästä hyötyvien yritysten kilpailukykyyn. Pohjoismaissa ennakoidaan yli 10 % tuloskasvua tälle ja ensi vuodelle. Kyseessä on pienehkö ja syklinen markkina-alue, joten myös nousut ovat voimakkaita, kuten on nähty alkuvuoden aikana", Rundgren sanoo.

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Christian Kock, Samuli Outinen, Carolus Reincke ja Kristian Nihtilä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä