Sijoitusmarkkinat: Pinnalla helmikuussa

13.2.2015

Euroopan osakkeet rynnistivät lujaa vauhtia ylös tammikuun aikana. Lue, mitä salkunhoitajamme kertovat ajankohtaisista markkinatapahtumista.

#osakeralli #Eurooppa #tuloskausi

"Viime vuonna alkanut euron heikentyminen on tukenut euroalueen yrityksiä ja se näkyy nyt käynnissä olevassa Q4-tuloskaudessa", aloittaa Mandatum Lifen salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen.

Euroopan tuloskausi on saanut heikentyneen euron lisäksi apua raaka-aineiden hintojen laskusta.

"Euro-dollari-kurssi on ollut erittäin voimakas ajuri, mutta myös öljyn hinnan lasku antaa tukea eurooppalaisille yhtiöille. Ratkaisevassa asemassa on myös Euroopan keskuspankin lisäelvytys", sanoo puolestaan salkunhoitaja Carolus Reincke.

Reincken mukaan Euroopassa on paljon mahdollisuuksia, mutta valikoiva pitää olla.

Tuloskausi Suomessa alkoi hyvin varsinkin teollisuusaloilla ja erityisesti konepajoilla.

"Saksan talous on virkistymään päin hyvin menneen alkuvuoden ansiosta. Tämä näkyy saksalaisten yhtiöiden tuloksissa. Sen sijaan Ranskassa taloustilanne on edelleen piristymättä", Reincke sanoo.

Hyviä uutisia saatiin myös vihdoin kotimarkkinoilta, kun tuloskausi Suomessa alkoi hyvin varsinkin teollisuusaloilla ja erityisesti konepajoilla. Reincken mukaan Euroopan osakemarkkinoilla onkin kaikki edellytykset olla vahvin maantieteellinen alue tänä vuonna.

"Yhdysvalloissa tulosodotuksia on hieman laskettu, dollari on vahvistunut suhteessa muihin päävaluuttoihin ja lisäksi palkoille on näkyvissä orastavaa nousupainetta. Markkinat varautuvat myös keskuspankin korkojennostoon, jonka on arvioitu ajoittuvan vuoden toiselle puoliskolle. Näiden tekijöiden summa näkyy USA:n yleisosakeindekseissä", Reincke muistuttaa.

#nhy #korot

Markkina, jolla öljyn hinnan lasku aiheutti laskupainetta, oli pohjoismainen yrityslainamarkkina. Tunnelma on kuitenkin parantunut selvästi ja varsinkin energiasektorin ulkopuoliset yhtiön ovat nousseet markkinan suosioon.

"Korkosijoittajat ovat edelleen varovaisia energiasektorin suhteen, mutta pitkällä tähtäimellä näkymät ovat hyvät. Markkina on houkuttelevasti hinnoiteltu ja juokseva tuottotaso on yli 8 prosenttia. Korkomarkkinatuottona ja verrattuna valtionlainojen miinuskorkoihin, näemme pohjoismaisen yrityslainamarkkinan nyt äärimmäisen kiinnostavana", Juhani Lehtonen taustoittaa.

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Christian Kock, Kristian Nihtilä, Samuli Outinen ja Carolus Reincke.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä