Sijoittaja voi suojautua ilmastoriskiltä monilla eri tavoilla

20.6.2018 Alex af Heurlin Kuvat: iStock Photo

Tiettyjen toimialojen poissulkeminen salkusta on yksi tapa vähentää sijoitussalkun hiiliriskiä, mutta poissulkemisen lisäksi sijoittajilla on monia muitakin keinoja huomioida ilmastoasiat sijoituksissaan.

Sijoittajalla on pääasiassa neljä keinoa vaikuttaa sijoitussalkkunsa ilmastoriskeihin.

Sijoittaja voi sulkea salkustaan kokonaan ne yhtiöt, joissa hiiliriskit vaikuttavat sijoittajan mielestä liian suurilta.

Sijoittaja voi myös suosia salkussaan niitä yhtiöitä tai toimialoja, joiden vastuullisuusluokitus on toimialansa paras. Maailmalta löytyy lukuisia vastuullisuusindeksejä, jotka auttavat sijoittajia ohjaamaan varallisuuttaan esimerkiksi ilmastovaikutuksiltaan vastuullisiin kohteisiin.

Lisäksi sijoittaja voi investoida suoraan yhtiöihin, jotka toimivat sijoittajan mielestä ilmaston kannalta vastuullisella tavalla.

Sijoittajan neljäs keino pienentää salkun ilmastoriskiä on vaikuttaminen suoraan kohdeyhtiöihin. Varsinkin suurilla sijoittajilla on merkittävää vaikutusvaltaa omistamissaan yhtiöissä.

WWF huomioi ilmastoriskit salkussaan

Ympäristöjärjestö WWF on huomionut vastuullisen sijoittamisen teemat omassa sijoitussalkussaan erityisesti poissulkemalla epäsopivaksi katsomiaan yhtiöitä sijoitusvalikoimasta sekä sijoittamalla yhtiöihin, joiden liiketoiminta liittyy suoraan esimerkiksi uusiutuvaan energiaan.

"Meillä on nollatoleranssi esimerkiksi kivihiilen, maakaasun, öljyn ja ydinvoiman suhteen", WWF:n ilmastoasiantuntija Kaarina Kolle sanoo.

Poissulkemisen lisäksi WWF:llä on suoria sijoituksia yhtiöihin, jotka yrittävät toiminnallaan hillitä ilmastonmuutosta.

"Meiltä löytyy salkusta esimerkiksi green bondeja sekä tiettyjä puhtaan energian tuottajia, kuten tuulivoimaa," Kolle sanoo.

Lue WWF:n, Sitran ja Mandatum Lifen Sijoittajan opas ilmastoriskien hallintaan tästä »

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä