Sijoittaja, näitä talouslukuja markkinat seuraavat juuri nyt

15.10.2015 Kuvat: Tomi Parkkonen

Syyskuu oli osakkeille vaikea kuukausi. Huolta aiheuttivat Kiinan talouskasvu ja teollisuussektorin heikentynyt vire USA:ssa. Salkunhoitaja Carolus Reincke muistuttaa, että osakesijoittajan kannalta huonot uutiset voivat kuitenkin olla hyviä uutisia.

”Odotettua huonompien työllisyyslukujen johdosta elvyttävä rahapolitiikka jatkuu pidempään USA:ssa.”

#elvytys #osakemarkkinat

USA:sta on saatu syksyllä ennakoitua huonompia talouslukuja. Erikoista on, että markkinat ovat jälleen ottaneet myönteisesti vastaan monia heikompia talousuutisia. Syy löytyy USA:n keskuspankin toimista.

”USA:n talouskasvu on ollut kiihtymään päin, mutta maan teollisuussektorin aktiviteetin lasku on aiheuttanut epävarmuutta talouskasvun kestävyydestä. Seuratuimpia mittareita USA:n elpymisessä on työllisyysluvut, sillä ne vaikuttavat oleellisesti Fedin koronnostoaikatauluihin”, sanoo salkunhoitaja Carolus Reincke.

Toistaiseksi markkinat ovat tuntuneet hermoilleen yrityksiä enemmän.

USA:n keskuspankki Fed jatkaa elvyttävää nollakoron rahapolitiikkaa ennakoitua huonompien työllisyyslukujen takia. Alun perin korkojen nousua odotettiin syyskuulle, mutta nyt odotukset ovat siirtyneet ensi vuoteen.

”Syyskuun loppupuolella tulleet työllisyysluvut kertoivat 140 000 uudesta työpaikasta, kun odotukset olivat 200 000 luokkaa. Tämä aiheutti spekulaatiota koronnoston aikataulusta. Inflaatio-odotusten lisäksi Fed targetoi nimenomaan työllisyyttä arvioidessaan oikeaa korkotasoa”, Reincke summaa.

#osakkeet #tuloskausi

Toistaiseksi markkinat ovat tuntuneet hermoilleen yrityksiä enemmän. Länsimaisissa yrityksissä tuloskasvun näkymät ovat hyvät tämän ja ensi vuoden osalta.

”Euroopassa euro-dollarikurssi hyödyttää eurooppalaisia vientiyrityksiä. Myös raaka-aineiden hintojen lasku sekä yksityisen kulutuksen kehitys tukevat yritysten tuloksentekokykyä”, Reincke summaa.

Tuloskausi on alkavan kuukauden tärkein tapahtuma. Erityisen kiinnostavaa on Reincken mukaan se, kuinka huolissaan yritykset ovat talouskasvusta, johon markkinat ovat jopa ylireagoineet.

”Tuloskasvua odotetaan USA:ssa + 4 % pois lukien energiasektori. Suomen tuloskauden osalta fokuksessa on Aasian tuloskasvukehitys. Odotetuimpia tulosjulkistuksia ovat Koneen ja Wärtsilän tulokset ja se, miten he viestivät Aasian näkymistä”, Reincke pohtii.

Tilaa muistutus Markkinakatsaus Live-lähetyksestä

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Janne Holtari, Samuli Outinen, Carolus Reincke, Matias Rundgren ja Kristian Nihtilä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä