Pikajuoksija Samuel Purola hyvää matkaa ennätysvauhdissa

30.1.2018 Kuvat: Antti J. Leinonen

Pikajuoksija Samuel Purola on säväyttänyt poikkeuksellisilla suorituksillaan. Urheilija valmistautuu parhaillaan heinäkuussa järjestettäviin 19-vuotiaiden MM-kisoihin, jotka järjestetään Tampereella 10.–15.7.

”Alkavan kauden tavoitteet ovat selvät: haluan rikkoa omat ennätykseni kaikilla matkoilla”, sanoi 17-vuotias Samuel Purola ennen kisakauden alkua.

Tavoite lähti hyvin käyntiin, sillä Purola rikkoi ennätyksiään heti kauden ensimmäisissä kisoissaan voittamalla 19- ja 22-vuotiaiden 200 metrin sisäratojen kilpailun 21,11 sekunnin SE-ajalla. Lisää ennätyksiä rikottiin kotipaikkakunnalla Oulussa sunnuntaina 28.1., kun Purola pinkaisi 60 metrin alkuerissä ennätyksensä 6,75. Loppukilpailun hän voitti ajalla 6,77.

”Ajat olivat kovempia kuin osasin odottaa. Teknisesti juoksu ei ollut sitä luokkaa mitä piti. Telineiden kanssa oli ongelmia ja lähtöön jäi sadasosia”, Purola sanoi SUL:n tiedotteessa kisojen jälkeen.

Oulun Pyrintöä edustavan Purolan tarkoitus on kilpailla seuraavan kerran Hipposhalleissa Jyväskylässä helmikuun alussa.

Tampereen MM-kisoissa tavoitteena finaalipaikka

”Tampereella järjestettävien junioreiden MM-kisat ovat kauteni ykköstavoite. Siellä tavoitteena on finaalipaikka”, Purola kertoo.

Suomalainen miespikajuoksija ei ole koskaan saavuttanut sileällä loppukilpailupaikkaa nuorten MM-kisoissa. Nuoren urheilijan tavoitteena on muuttaa tuota historiaa.

Otteet ovat olleet vahvat, sillä viime vuoden saavutuksiin kuuluvat mm. 200 metrin 17–19 -vuotiaiden sisäratojen Suomen ennätys, EM-hopea junioreissa (100 m) ja pronssi (200 m) sekä 17-vuotiaiden 200 metrin Suomen ennätys (20,84 sek) ulkoradalla, ja 17- ja 19 -vuotiaiden 100 metrin Suomen ennätys (10,31 sek) ulkoradalla.

 

Juoksijalupaus Samuel Purola ja Mandatum Life sopivat tammikuussa 2018 pääkumppaniyhteistyöstä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä