Salkunhoitajan analyysi: Tuloskausi Pohjoismaissa toi muutamia yllätyksiä

11.2.2016 Kuvat: Tomi Parkkonen

Yritysten tuloskasvuodotusten madaltamisesta huolimatta Pohjoismaista odotetaan hyvää tuloskasvua.

”Markkina on ollut mollivoittoinen, mutta positiivisista tuloksista on palkittu sijoittajaa. Hyviä uutisia on kuulunut myös Suomesta”, toteaa Mandatum Lifen salkunhoitaja Matias Rundgren.

Yritykset pärjäävät taloustilanteesta huolimatta

Rundgrenin mukaan talouskasvun hiipuminen näkyy myös pohjoismaisilla osakemarkkinoilla. Hän muistuttaa kuitenkin, että kansainväliset yritykset voivat pärjätä taloustilanteesta huolimatta.

”Osakepoiminta on todella tärkeää. Strategiamme on ollut painottaa defensiivisiä, vakaita yrityksiä, jotka pystyvät toimimaan myös huonompina taloudellisina aikoina”, Rundgren sanoo.

Tällaisia on ollut esimerkiksi vahvat kulutussektorin yritykset Suomessa ja Ruotsissa. Muutamia positiivisia tulosyllätyksiä on tullut Suomessakin. Rundgren nostaa esimerkiksi Keskon.

"Noin 12 prosentin tuloskasvuodotus Q4:n osalta on edelleen suhteellisen hyvä."

”Liiketoimintaa on kehitetty pitkään oikeaan suuntaan. Lisäksi tase on erittäin vahva ja siitä kertoo esimerkiksi 2,50 euron osinko. Se on oikein hyvä osinkotuotto”, Rundgren sanoo.

Tuloskasvu hyvällä tasolla

Kaikkiaan Pohjoismaiden yritysten tuloskasvu on hyvällä tasolla. Noin 60 prosenttia alueen yrityksistä on raportoinut tuloksistaan tähän mennessä.

”Tuloskasvuodotuksia on syyskuun lopun tilanteesta laskettu noin 10 prosenttiyksikköä, mutta noin 12 prosentin tuloskasvuodotus Q4:n osalta on edelleen suhteellisen hyvä.”

Rundgren on luottavainen pohjoismaisen osakemarkkinan näkymistä. Yleisesti ottaen taseet ovat hyvässä kunnossa ja kasvun ollessa maltillista, yksi tapa saada kasvua on yritysostojen kautta.

”Viime vuonna nähtiin erittäin paljon listautumisia, mutta Pohjoismaissa oli vielä hiljaista yrityskauppojen osalta. Tämän trendin kiihtyessä on mahdollista, että yrityskaupat tukisivat tuottoja tänä vuonna.”

Tilaa muistutus Markkinakatsaus Live-lähetyksestä

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Janne Holtari, Samuli Outinen, Carolus Reincke, Matias Rundgren ja Kristian Nihtilä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä