Salkunhoitaja: Panosta laatuun, kun markkinat sahaavat

10.12.2015 Kuvat: Tomi Parkkonen

Eurooppalaisia osakkeita painottanut sijoittaja lähestyy sijoitusvuoden 2015 loppua hyvissä tuotoissa. Salkunhoitajamme kertovat, mitkä yritykset ovat parhaassa lähtöasetelmassa juuri nyt.

#osakkeet #hintaheilunta

Joulukuulle ajoittuu monia tärkeitä markkinatapahtumia alkavan vuoden näkymiä ajatellen, mutta ylipaino osakkeissa on tähän mennessä kantanut hyvin hedelmää, sanoo osakejohtaja Janne Holtari.

”Loistavaa lokakuuta seurasi mahtava marraskuu. Euroopassa valuutan heikkeneminen toi hyötyä osakesijoittajalle”, Holtari sanoo ja antaa esimerkin.

”Pieniin ja keskisuuriin eurooppalaisiin yrityksiin sijoittava ML European Small & Mid Cap on noussut joulukuun alkuun mennessä 28 prosenttia vuoden alusta. Eroa vertailuindeksiin on kertynyt lähes 10 prosenttia.”

Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä on paljon valinnanvaraa Euroopassa. Osakepoiminnan merkitys korostuu, mutta yhtä tärkeää on hyödyntää markkinoiden heilunta ja hinnoitteluvirheet.

”Ylituotto syntyi laadukkaista osakevalinnoista, joita tankkasimme lisää syksyllä, kun markkinat heiluivat. Markkinaheiluntaa kannattaa hyödyntää osakepainon lisäämisessä, jos oma riskinottokyky sen mahdollistaa”, Holtari pohtii.

Buy the dip, osta laskuissa, on yksi Holtarin sijoitussäännöistä. Hintaheilunnan sietäminen on yhä tärkeämpää, sillä tilapäiset, mutta voimakkaat markkinaliikkeet saattavat jatkua myös ensi vuonna, kun keskuspankit muuttavat rahapolitiikkaansa.

Buy the dip, osta laskuissa, on yksi Holtarin sijoitussäännöistä.

”Laatuosakkeisiin kannattaa panostaa, vaikka markkinat heiluisivatkin. Esimerkiksi syksyn epävarman tilanteen arvioimista helpottivat lukuisat yritystapaamiset, joissa luottamuksemme yritysten hyvistä näkymistä vahvistui. Kun tuloskausi kolmannen vuosineljänneksen osalta alkoi, nämä näkymät konkretisoituivat: yritykset ovat pistäneet kulutason kuntoon ja saaneet liikevaihdon nousuun”, Holtari summaa.

Etelä-Eurooppa toipuu

Euroopan keskuspankin elvytys on toiminut hyvin eteläisen Euroopan talouksien piristämiseksi. Sen tuloksena moni osakevalinta löytyy näiltä markkina-alueilta.

”Italian, Espanjan ja Portugalin yrityksiä löytyy salkuista enemmän kuin aiemmin. Siellä taloudet ovat elpyneet hyvin. Samaa virettä tarvittaisiin Suomeenkin”, Holtari kertoo.

Holtarin mukaan toimialoista kulutus- ja finanssisektori ovat toimineet hyvin tänä vuonna. Heikko euro toi lisäpotkua varsinkin teollisuussektorille.

”Arvostuskertoimet ovat edelleen maltilliset ja osinkotuotto hyvää. Pienet ja keskisuuret eurooppalaiset yritykset omaavat erinomaiset näkymät myös uuteen vuoteen lähdettäessä”, Holtari sanoo.

Tilaa muistutus Markkinakatsaus Live-lähetyksestä

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Janne Holtari, Samuli Outinen, Carolus Reincke, Matias Rundgren ja Kristian Nihtilä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä