Salkunhoitaja: Osakemarkkinoilla ylireagoidaan huonoihin uutisiin

12.11.2015 Kuvat: Tomi Parkkonen

Syksy alkoi haastavana osakemarkkinoilla, mutta nyt markkinat kääntyivät jälleen nousuun. Salkunhoitajamme kertovat, mistä markkinaheilunta johtuu ja mitä asioita osakesijoittajan kannattaa seurata juuri nyt.

#volatiliteetti #osakkeet

Lokakuu oli paras kuukausi osakemarkkinoilla lähes viiteen vuoteen.

”Lokakuussa nähtiin voimakas nousu, mutta osakemarkkinoilla on nähty voimakasta heiluntaa tänä vuonna. Tuntuu olevan uusi normaali, että huonoihin uutisiin ylireagoidaan voimakkaasti”, sanoo salkunhoitaja Samuli Outinen.

”Tästä hyvinä esimerkkeinä ovat olleet mm. kehittyvät markkinat ja varsinkin huolet Kiinan hidastuvasta talouskasvusta”, Outinen jatkaa.

"Heikentynyt euro on mannaa varsinkin eurooppalaisille vientiyhtiöille."

Samuli Outinen

Outinen muistuttaa, että markkinoiden heiluessa osakepainoa ei kannata keventää yksittäisten markkinatapahtumien takia. Salkunhoitaja neuvoisi ostamaan ”dipeissä” eli laskuissa silloin, kun osakkeiden hinnat ovat edullisempia.

”On houkuttelevaa myydä, kun markkinat laskevat. Jos kuitenkin on kestänyt myrskyjen läpi, vuoden alusta tuotot ovat Pohjoismaissa 10 prosentin luokkaa, Euroopassa sen yli ja yksittäisillä markkinoilla jopa paremmat. Varsinkin eurooppalaiset pienet ja keskisuuret yritykset ovat pärjänneet huomattavan hyvin tänä vuonna”, Outinen sanoo.

#keskuspankit

”Osakkeiden liikkeisiin on vahvasti vaikuttanut keskuspankkipolitiikka, joka on mielenkiintoisessa asemassa juuri nyt. Yhdysvalloissa valmistaudutaan koronnostoihin siinä missä Euroopassa tilanne on päinvastainen”, kommentoi puolestaan salkunhoitaja Matias Rundgren.

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi valoi markkinoihin luottamusta toivolla lisäelvytyksestä ja se näkyi välittömästi riskillisten omaisuuslajien, kuten osakkeiden, nousuna.

"Osakkeiden liikkeisiin on vahvasti vaikuttanut keskuspankkipolitiikka"

Matias Rundgren

”Draghi on viestinyt, että korkotaso Euroopassa pysyy matalalla ja pitkään. Jotkut jopa odottavat lisää määrällistä elvytystä”, Outinen sanoo.

Draghi veti kanin hatusta indikoimalla, että elvytys jatkuu tai jopa voimistuu. Lausunto johti euron heikentymiseen mm. USA:n dollaria vastaan. Draghi on saanut viimeaikaisten lausuntojen ja markkinareaktioiden perusteella lisänimen Super-Mario.

”Heikentynyt euro on mannaa varsinkin eurooppalaisille vientiyhtiöille. Markkinoiden liikkeissä on selvästi nähtävissä se, milloin Mario painaa kaasua”, Outinen sanoo ja viittaa voimakkaisiin osakemarkkinanousuihin.

Tilaa muistutus Markkinakatsaus Live-lähetyksestä

Mukana markkinan menossa? Salkunhoitomme tuoreimman näkemyksen saat Twitteristä.

Twiittien takana ovat Salkunhoidon johtaja Juhani Lehtonen sekä salkunhoitajat Janne Holtari, Samuli Outinen, Carolus Reincke, Matias Rundgren ja Kristian Nihtilä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä