Roope Kakon kausi käynnistyy Abu Dhabissa

19.1.2016

Edellisvuonna Madeiran ET-kisan voittanut Roope Kakko käynnistää torstaina kello 6.40 Suomen aikaa kilpailukautensa Abu Dhabissa, jossa hän ei ole aiemmin pelannut.

Marraskuussa pelatun Hong Kongin kisan jälkeen Kakko on pitänyt kaksi harjoitusleiriä Floridassa. Hän lensi jälkimmäiseltä lauantaina suoraan Abu Dhabiin, jonne on aikaeroa yhdeksän tuntia.

"Tosi hyvin on kyllä kaikki mennyt. Fysiikkaa olen koittanut treenata säännöllisesti ja hakea sieltä tiettyä 'kovuutta' peliin. Levytanko ei vieläkään tule tekemään yhtään birdietä mulle, mutta sen treenin tarkoitus on enemmän henkistä. Toki myös se, että jaksaisin pelata koko vuoden hyvällä ajatuksella ja pirteänä on ollut treenien kautta hakusessa", Kakko kuvailee tuntemuksiaan.

"Valmentajani Mika Piltz tuli myös mukaan Abu Dhabin viikolle. Ennen Joulua Mika oli jo Floridassa mukana kymmenen päivän ajan, näki siellä mut oikeastaan parhaassa vireessäni ja nyt sitten yritetään enemmän tai vähemmän päästä siihen samaan tilaan lyönnillisesti missä olin ennen joulua. Hieno saada Mika mukaan heti ekalle viikolle, rakennetaan selvät sävelet koko neljän viikon putkelle minkä nyt pelaan", Kakko jatkaa analysointiaan.

Lähi-Idän kisoista hänellä on kokemusta vuoden 2014 kisoista. Avauskisa Qatarissa (118.) oli pitkän matkan jälkeen vielä hakemista, Dubaissa (23.) hänellä oli kaikki mahdollisuudet kärkikymmenikköön kolmen päivän jälkeen.

"Haluan pysyä tarmokkaana ja tehdä huolella hommia, omaan itseeni 100% luottaen. Tuntuma on se, että jos näin toimin niin sieltä tulee onnistumisia väkisinkin", Roope Kakko järkeilee.

"Valmiustilaa on aika vaikea arvioida. Pitkä kisatauko alla ja usein eka kisa voi olla vaikea, mutta  toisaalta tässä on oltu mukana jo niin pitkään, että oikean pelimoodin löytäminen tuskin vie enää niin pitkää aikaa. Aavikon kisoissa draivaaminen mahdollistaa paljon tuloksen tekoa. Tätä kenttää en ole vielä pelannut, mutta TV-kuvien perusteella raffia yleensä riittää. Kentästä riippumatta mun oma menestymisresepti on aina oikeastaan sama. Pitää pelata vaan mahdollisimman paljon kenttää omille vahvuusalueille ja pitää peli mahdollisimman stressittömänä. Kyllä mä suurin piirtein jo tiedän mitä osaan ja mitä en."

Tavoitteitaan 12:n kauden ammattilaisena aloittava Kakko ei halua äänekkäästi huudella ilmoille.

"Olympialaiset on toki mielessä, mutta sen kummemmin sitä asiaa koetan olla miettimättä. Meillä on muutama todella hyvä pelaaja ja jos itse pelaa hyvin ja jää silti rannalle, niin ei se maailmaa kaada. World Cupiin taitaa olla samat valintakriteerit ja sen pelaisin todella mielelläni myöskin, mutta kisa sinnekin on varmasti todella tiukka." Karsinta Olympialaisiin päättyy heinäkuun ensimmäisellä puoliskolla ja kisoihin otetaan maksimissaan kaksi pelaajaa maata kohden, jollei 3-4 pelaajaa ole 15 ensimmäisen joukossa.

Majoreihin Kakolla ei ole nykyisillä sijoituksillaan asiaa. Portit ovat kuitenkin raollaan niille, jotka menestyvät alkuvuodesta tai saavat Open Championshipiin ja US Openiin karsintojen kautta.

Roope Kakko pelaa putkeen Abu Dhabin, Qatarin ja Dubain kisojen lisäksi Etelä-Afrikan kilpailun (11.-14.2) Pretoriassa. Alustavaan kilpailuohjelmaan hänelle on piirretty  10-13 kisaa kesäkuun alkuun mennessä, joka on varsin ahkera tahti.

Abu Dhabin kisassa Kakko saa kahdella ensimmäisellä kierroksella seurakseen Intian Shiv Kapurin ja Englannin Oliver Fisherin.

Seuraa Roopen kuulumisia myös Facebookissa »

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä