Roope Kakolla tunteet pinnassa Madeiran voiton jälkeen

3.8.2015 Teemu Tyry Kuvat: Getty Images

Roope Kakon huolellinen valmistautuminen Madeiran kilpailuun ja voitto tuottivat paikan Euroopan Tourille kausiksi 2015-2016.

Roope Kakko pian voiton jälkeen.

Roope Kakko pian voiton jälkeen.

Madeiran ET-kisa pelattiin käytännössä kahteen kertaan . Maaliskuussa kierrokset jäivät yhteen kovan tuulen ja sateen vuoksi. Kakko, Antti Ahokas ja Jaakko Mäkitalo lähtivät myös heinä-elokuun vaihteeksi siirrettyyn tapahtumaan mukaan.

"Olin käytännössä koko talven valmistautunut tähän tapahtumaan. Tiesin, että osaan rakentaa Santa da Serran kentälle sopivan pelisuunnitelman. Ajatus oli selkeä ennen molempia tapahtumia, voitto veisi ET:lle. Siihen uskoin alusta loppuun myös tämän viikonlopun aikana," Kakko kertoi sunnuntaina voiton varmistuttua.

Viimeinen kierros oli lähtökohdiltaan mielenkiintoinen. Pontus Widegren oli lyönnin edellä, edellisvuoden kakkonen Scott Henry samassa tuloksessa. Kolmikko pelasi yhdessä ja Scott aloitti terävimmin siirtyen johtoon.

"Caddieni antoi minulle laulunsanoja joita hyräilin pystyäkseni keskittymään"

"Ei näissä tilanteissa kannata lähteä kaveria vastaan pelaamaan tai kyttämään. Omaa peliä ja suunnitelmia toteutin onnistuneesti. Tiesin, että olen lähipelissä ja putissa iskussa, samoin päätös siitä, milloin hyökätään ja missä tilanteissa pelataan varmemmin oli takaraivossa," Kakko taustoitti  taktiikkaansa.

"Herkkä hetki tuli 16:lla kun pelasin niin hyvin kuin vain voin. Asiat menivät kannaltani hyvään suuntaan ja voitto alkoi  lähestyä. Kyynel tuli silmäkulmaan, oli vaikeaa olla miettimättä kuinka pitkään olin tästä ET:n voitosta uneksinut. Caddieni Late Hämäläinen antoi minulle laulunsanoja joita hyräilin pystyäkseni keskittymään, " Kakko kertoi tunnelmista.

Itseluottamus koetuksella

Kakko listaa voitonavaimista tärkeimmäksi itseluottamuksen löytämisen ja pidättäytymisen oikeissa asioissa."Kävin huolellisesti lauantai-iltana läpi niitä asioita joita sunnuntain kierroksella tulee eteen. Itseluottamuksen rakentamisen  kanssa olen tehnyt hurjasti töitä jo pitkään. Minni ( Blomqvist-Kakko) on ollut tässä korvaamaton apu. Hän  on aina jaksanut uskoa mahdollisuuksiini, eikä ole antanut minun vajota epätoivoon huonoina hetkinä".

Suuret tavoitteet vuoteen 2016

Voittajakategoria avaa Kakolle portit kaikkiin ET:n kisoihin loppukaudeksi lukuun ottamatta neljää Race to Dubain finaalikisaa. Niihinkin hän voi päästä, jos isoja menestyksiä tulee syksyllä."En ole kisaohjelmaani vielä lyönyt lukkoon. Uskon, että pelaan varsin harkiten ET:n kisoja loppukaudesta. Pääpaino tulee nyt menemään svingitekniikan parantamiseen sekä Suomessa, kuin myös USA:ssa talven aikana. Haluan olla valmiina ja hyvässä iskussa kun kisakausi 2016 käynnistyy.

Kakko on ilmoittautunut  Challenge Touriin kuuluvaan Gant Openiin Turun Ruissaloon 13.8-16.8.

"Tuohon kisaan osalistumista täytyy nyt harkita monelta kannalta. Ratkaisu syntyy varmasti alkuviikosta," hän puntaroi sunnuntaina.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä