Roope Kakko tavoittelee Italian ihmeen uusiutumista

14.9.2016 Kuvat: Veikko Kähkönen

Roope Kakko häkellytti toukokuussa 2009 Italian avoimissa. Hän oli ennen viimeistä kierrosta kärkiryhmässä, vain lyönnin päässä kisan lopullista voittajaa Daniel Vancsika jäljessä.

Sunnuntaina Kakko jäi loppukiihdytyksessä jalkoihin, tuloksena oli kuitenkin kunniakas kahdeksas sija.

Tämä oli Kakolle uran ensimmäinen top 10-sijoitus ”puhtaassa” European Tourin kilpailussa, edellisellä kaudella hän oli Ranskassa European Tourin ja CT:n yhteiskisassa seitsemäs.

Italian menestys tuotti Kakolle 2009 osallistumisoikeuden Irish Openiin, jossa espoolainen ylsi sensaatiomaisesti seitsemänteen sijaan.

Italian Open on pelattu vuodesta 1925 alkaen, European Tourin osana se on ollut kiertueen 1970-luvulla tapahtuneesta käynnistymisestä asti.

Parco Reale di Monzan kentällä pelattava kisa on sikäli historiallinen, että palkintosumma on tuplaantunut kolmeen miljoonaan edelliskaudesta.

Syynä tähän on Italian isännyys Ryder Cupissa 2022, joka sisältää lisävelvoitteen oman kisan palkintopotin kasvattamisesta.

Tästäkin johtuen Milanon lähistöllä pidettävässä kisassa on tavanomaista laadukkaampi osanottajakaarti.

Roope Kakon kauden paras sijoitus lyöntipelikisassa on 29.

”Taas tulee toistettua samaa mantraa. Olen hyvässä tikissä, kärsivällisyyttä pitää saada kentällä omaan tekemiseen. Olen tehnyt viimeiset viikot riittävästi hyviä asioita. Mikään ei estä hyvää menestystä Italiassa”, Kakko purki tuntojaan tiistaina.

Samainen kahdeksas tila jonka Kakko saavutti 2009, tuottaisi nyt 75 000 euroa ja nousun Italian kisan jälkeisellä listalla hyvin lähelle sijalukua 110., joka kauden päätteeksi oikeuttaa European Tourin kortin uusimiseen.

Kakko lähtee kierrokselleen torstaina kello 15.10 Suomen aikaa.

Seuraa Roope Kakkoa Facebookissa ja pysyt perillä golffarin tuoreimmista kuulumisista.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä