Rikastuta salkkuasi rakennesijoituksella

11.5.2014

Rakennesijoitukset ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisten sijoittajien keskuudessa, sillä ne ovat tehokas keino hajauttaa salkkua, ja tuotto-riski-suhdetta on mahdollista säätää juuri itselle sopivaksi. Sijoittajan kannalta rakennesijoitusten etu on nimenomaan räätälöitävyys.

Pääomasuoja tai korkeampi osallistumisaste?

Rakennesijoitus sopii niin tuottohakuisille kuin maltillisemmallekin sijoittajalle. Tyypillisesti tuottohakuisessa rakennesijoituksessa on korkeampi osallistumisaste kohdemarkkinan kehitykseen. Turvallisempi vaihtoehto toteutetaan usein korkeammalla pääomasuojalla.

Pääomasuoja tarjoaa sijoitukselle turvaa. Pääomasuoja perustuu valitun yhtiön luottoriskiin ja se suojaa pääoman osittain tai kokonaan. Pääomasuoja on tärkeä varsinkin, jos markkinaympäristö on suhdanneherkkä, kuten esimerkiksi Suomessa.

Sijoittajan kannalta rakennesijoitusten etu on nimenomaan räätälöitävyys.

Korkeammalla osallistumisasteella tuottohakuinen sijoittaja voi osallistua jopa yli kaksinkertaisesti kohdemarkkinan (esimerkiksi osakeindeksin) kehitykseen. Myös tuottohakuisempiin ratkaisuihin voi sisältyä sijoitusta suojaava osa. Esimerkiksi aiemmissa Mandatum Lifen booster-rakenteissa kurssilaskulta on voinut suojautua -25 % asti.

Yksi sijoitus, monia hyötyjä

Rakennesijoituksissa pääajatuksena on maksimoida sijoittajan tuottoa todennäköisimmässä kurssikehityksessä. Sijoittaja tietää jo sijoittaessa tarkalleen, mitkä maksimituotto ja maksimitappio ilman luottovastuutapahtumia ovat. Tämä helpottaa monella tapaa sijoituspäätöksen tekemistä.

Sekä pääomasuojan että osallistumisasteen tasoon vaikuttavat ennen kaikkea valittu kohdemarkkina. Rakennesijoituksessa on tärkeää valita oikeat välineet kohdemarkkina huomioiden, joten patenttiratkaisua ei ole olemassa.

Oikean rakennesijoituksen valintaan vaikuttaa oma riskinottokyky ja sijoitussuunnitelma. Rakennesijoitus saattaa olla myös erinomainen keino hajauttaa salkkua, sillä ne mahdollistavat myös pääsyn sellaisille markkinoille, joille yksityissijoittajalla ei välttämättä muuten ole pääsyä.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä