Ratkaisija: Varainhoitaja varmistaa kokonaiskuvan

20.3.2015

Varainhoitajan kanssa laaditaan suunnitelma varallisuuteen ja sen kehittymiseen liittyvistä tavoitteista. Samalla selvitetään oma riskinsietokyky, mahdolliset vastuukysymykset ja rajoitukset. Tavoitteiden toteutumista valvotaan ja seurataan säännöllisesti yhdessä sovittavalla tavalla.

Ongelma: Moni meistä haluaa hoitaa raha-asioitaan itse. Mihin varakas ihminen tarvitsee varainhoitajaa?

Ratkaisu: Varainhoitajan tehtävä on varmistaa, että asiakkaan varainhoidon suunnitelma, niin hyvän kuin pahan päivän varalle, on olemassa, ajan tasalla ja toimiva. Varainhoitaja auttaa arvioimaan, että esimerkiksi perintösuunnitteluun, verotukseen, perhetilanteeseen, eläkeaikaan tai vaikka yllättävään sairastumiseen liittyvät kysymykset on huomioitu.

Hyvä varainhoitaja auttaa näkemään ja analysoimaan asiakkaalleen merkitykselliset asiat oikein. Riskikeskittymiä ja vinoutumia ei välttämättä näe itse, varsinkaan jos salkku on toiminut jo jonkin aikaa hyvin. Suomalaisen sijoitussalkku on tyypillisesti liiankin suomalainen, ja usein salkussa on vain muutaman yhtiön osakkeita. Varmistamalla, että salkku on huolellisesti koottu ja hajautettu, varainhoitaja suojelee asiakasta yksittäisten päätösten seurauksilta.

Huonoa varainhoitajaa ei kukaan tarvitse mihinkään. Varainhoitajan valintaan on syytä käyttää aikaa. Hyvä varainhoitaja on varakkaalle ja usein myös tämän perheelle pitkäaikainen luottohenkilö. Hän varmistaa, että yhdessä sovitut tavoitteet toteutuvat ja varallisuutta hoidetaan niissäkin tilanteissa, kun asiakas ei itse ehdi tai ole siitä kiinnostunut.

Ongelman ratkaisi Mandatum Lifen Varainhoidon myyntijohtaja Pasi Poikkeus.

 

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä