Ratkaisija: Vakavasti otettava etu

9.10.2015

Joka viides suomalainen kohtaa vakavan sairauden 65 vuoden ikään mennessä.* Sosiaalisesti vastuullinen työnantaja vakuuttaa henkilöstönsä ikävän diagnoosin varalta.

Asiakasjohtaja Janne Sjöman

Asiakasjohtaja Janne Sjöman

Ongelma: Yksi ison asiantuntijayrityksen avainhenkilöistä on juuri palannut pitkältä sairauslomalta voitettuaan vakavan sairauden. Nyt yrityksen johto pohtii, miten se voisi varautua vastaaviin tilanteisiin paremmin, kannustaa henkilökuntaa ja sitouttaa tärkeimpiä avainhenkilöitä.

Ratkaisu: Yrityksen ottama vakavan sairauden turva on työnantajan tarjoama etu henkilöstölle. Vakavan sairauden varalta vakuutettu ja diagnoosin saanut työntekijä on oikeutettu kertakorvaukseen, joka helpottaa sairastuneen arkea, nopeuttaa toivon mukaan hänen toipumistaan ja jouduttaa siten myös työhön palaamista. Vakuutuksen voi hankkia kaikille työntekijöille tai esimerkiksi tietylle avainryhmälle.

Yrityksen tarjoamia etuja kannattaa tarkastella aina kokonaisuutena, yrityksen strategian ja henkilöstörakenteen näkökulmasta. Sopivatko ne yritykselle? Ovatko ne työntekijöille mielekkäitä? Perheelliselle ja keski-ikäiselle tai sitä vanhemmalle työntekijälle vakavan sairauden turva voi olla hyvinkin houkutteleva etu.

Vakuutuksen kautta yritys profiloituu vastuullisempana työnantajana, joka kantaa työntekijöistään huolta työajan ulkopuolellakin ja on sairastumisen hetkellä kiinnostunut myös työntekijän perheestä. Kun työmarkkinoilla kilpaillaan yhä kiivaammin parhaista osaajista, vakuutus voi olla yritykselle myös merkittävä rekrytointietu.

Ongelman ratkaisi Mandatum Lifen Yritykset-yksikön asiakasjohtaja Janne Sjöman.

*) Joka viides suomalainen sairastuu vakavasti syöpään, sydäninfarktiin, sepelvaltimotautiin tai aivohalvaukseen 65 ikävuoteen mennessä (lähteet: Suomen Syöpärekisteri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos FINRISKI-laskuri).

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä