Ratkaisija: Turvaa myös yrityksen selusta

10.10.2014

Kahden tasavertaisen yrittäjän yhtiössä molemmat ovat tärkeitä. Jos toiselle tapahtuu jotakin, on menetys suuri paitsi yrittäjän perheelle myös yhtiökumppanille. Henkilöriskivakuutuksella voi suojata yrityksenkin tulevaisuutta.

Ongelma: Kaksi yrittäjää omistaa yrityksen puoliksi. Molemmat tuovat yritykseen kriittisen panoksen, ja jos jompikumpi jää liiketoiminnasta pois, ei yritys ole entisensä. Yrityksessä on kolmisenkymmentä työntekijää, ja molemmat yrittäjät haluaisivat turvata paitsi perheensä myös yhtiökumppaninsa ja yrityksen selustan esimerkiksi kuoleman varalta.

Ratkaisu: Asiassa on kolme tasoa: yritystoiminnan jatkuvuuden varmistaminen, mahdollisen osakassopimuksen toteutuminen sekä tietysti yrittäjän perheen toimeentulo.

Koska yrityksessä on useita työntekijöitä, ei osaaminen ole täysin yhden henkilön varassa. Toiminnan jatkuminen on hyvin todennäköistä, vaikka tilanne vaatiikin uudelleenjärjestelyjä.

Osakassopimuksessa on usein sovittu osakkeiden lunastamisesta kuolemantapauksessa. Tämä voidaan rahoittaa henkivakuutuksella, sillä puolison tai muun perheenjäsenen lisäksi edunsaajana voi olla yritys. Korvaussumman jako-osuudet määritellään tarkan kartoituksen perusteella vakuutusta ottaessa.

Lunastustilanteessa omaiset saavat korvauksen osakkeista, ja tämän lisäksi heille ohjataan osa suoraan henkivakuutuksesta. Omaisille voi langeta maksettavaksi esimerkiksi muuhun omaisuuteen liittyvää perintöveroa, joka pitää ottaa korvaussummassa huomioon asumisen ja elämisen lisäksi. Vakuutussumma kannattaa määritellä sopivan kokoiseksi kaikille edunsaajille.

Kuolemantapauksen lisäksi myös pitkäaikaiset sairaudet ja työkyvyttömyys on hyvä ottaa huomioon vakuutusturvaa mitoitettaessa.

Ongelman ratkaisi Mandatum Lifen yritysmyynnin johtaja Lasse Alvesalo.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä