Purjehdusliiga kerää Suomen huiput samalle lähtölinjalle: NJK isäntänä finaalissa

16.6.2015 Kuvat: Erik Lähteenmäki

Suomalaisilla huippupurjehtijoilla on tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus mitellä taidoillaan, kun seurajoukkueet yhteen kokoava Purjehdusliiga alkaa elokuussa 2015. Suomen voittajajoukkue pääsee Sardiniaan kilpailemaan kansainvälisessä kisassa. Pursiseura NJK on mukana yhtenä kisaisännistä.

Purjehdusliiga on Suomessa uusi, mutta mm. Saksassa ja Tanskassa liiga on jo viime vuonna ratkaissut maiden parhaimmat seurat. Vuosi 2015 on Suomen purjehdusliigan kenraaliharjoitusvuosi, ja ensi vuonna konseptia on tarkoitus laajentaa suuremmalle määrälle seurajoukkueita.

Näin Purjehdusliiga käynnistyy

Uusi Purjehdusliiga käynnistyy Suomessa elokuussa 2015. Purjehdusliigaan osallistuu 12 seurajoukkuetta, ja kilpailuohjelmaan kuuluu kolme osakilpailua. Purjehdusliigan järjestävät yhdessä Purjehdus ja Veneily ry, Vaasan WSF, Turun TPS ja Helsingin NJK.

Tänä vuonna 12 nopeinta seuraa mahtuivat mukaan. Jatkossa kotimaiset huippuseurat saavat osallistua kansainvälisiin Mestareiden Liiga -kisoihin ulkomailla. Myös Norjassa ja Ruotsissa otetaan tänä vuonna ensi askeleet purjehdusliigan käynnistämisessä.

NJK lahjoitti Purjehdusliigaan vanhan kiertopalkinnon, jonka se on saanut 25-vuotislahjana Sportsklubben i Helsingforsilta vuonna 1886.

"Pokaalilla on pitkät perinteet ja se onkin alun perin suunniteltu kisoihin, joissa maan pursiseurat ratkoivat keskinäisen kilpapurjehdustaitonsa. Pokaali tulee saamaan Liigan myötä takaisin alkuperäisen roolinsa kotimaisessa purjehduskulttuurissa",  kertoo NJK:n  kaupallinen johtaja John Bergman pokaalin historiasta.

Purjehdusliiga kisataan kuudella samantyyppisellä veneellä. Näin kilpailun ratkaisee viime kädessä miehistön taidot.

"Esimerkiksi NJK:lla on parasta aikaa kovat karsinnat käynnissä siitä, ketkä saavat edustaa maan suurinta ja menestyksekkäintä pursiseuraa. Varmaa on, että muissakin seuroissa halutaan voittaa kaikkien aikojen ensimmäinen Purjehdusliigamestaruus", kommentoi Bergman.

Purjehdusliigan finaali kisataan Helsingissä 9.–11. lokakuuta 2015.

Mandatum Life on Pursiseura NJK:n yhteistyökumppani.

Lähetä viesti

Asiakkaanamme asioit helposti ja turvallisesti lähettämällä meille viestin verkkopalvelussamme

Soita

Asiakaspalvelumme palvelee numerossa

0200 31100
(pvm/mpm) ma-to 8-18, pe 8-17

Soita

Yritysasiakkaidemme asiakaspalvelu palvelee numerossa

0200 31190
(pvm/mpm) ma-pe 8-17

Jätä soittopyyntö

Lähetä yhteystietosi, niin soitamme sinulle.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Täydennä tietosi niin olemme sinuun yhteydessä. Jos toivot yhteydenottoa ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla, kerrothan toiveesi Lisätietoa-kentässä. Jos olet jo asiakkaanamme, lähetät meille helposti ja turvallisesti viestin verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun »

*
* Pakollinen kenttä